Grindvloer of grindtegels verven – Welke coating of verf?

  • 0
  • 20 september 2019

Grindvloer of grindtegels verven

Een grindvloer of grindtegels verven kan met de hiervoor speciaal ontwikkelde betonverf: Inno Coatings Grindvloer Coating.  Met deze coating geeft u een bestaande grindvloer snel een nieuwe kleur en uitstraling. U kunt deze verf gebruiken op grindvloeren  in woonkamers, badkamers en garages. De verf is ook geschikt voor grindtegels buiten.

Deze watergedragen, twee componenten epoxyverf is in vrijwel alle RAL kleuren verkrijgbaar. Voor een optimaal resultaat brengt u in ieder geval 2 lagen aan.

Wilt u uw grindvloer of grindtegels verven, dan maakt u met Inno Coatings Grindvloer Coating een naadloos oppervlak met een zijdeglans of matte  afwerking. Het is een zeer slijtvaste verf, waardoor u weer jaren plezier van u vloer hebt.

Waar u wel aan moet denken: epoxy verf is niet geheel UV bestand. Wanneer er veel zonlicht op uw vloer valt, kunt u het beste de vloer afwerken met een laag (transparante) verf op basis van polyurethaan, zoals Inno Betonverf 2K. Ook vloerverwarming kan de kleur van epoxy verf beïnvloeden.
Waarom dan niet meteen met polyurethaanverf verven? De Grindvloer Coating is een vloeiende verf die goed in de open structuur van grindvloeren trekt. Bovendien is het een ijzersterke verf en is dus een goede basis voor uw vloer. Andere verven zijn te ‘dun’ voor grindvloeren. 

Grindvloer of grindtegels verven: denk hieraan…

  • Voor een grindvloer die niet geseald is, hebt u meer verf nodig.
  • Verf hecht niet op vet. Het is daarom heel belangrijk om voor u gaat verven de vloer of tegels te ontvetten. Doe dit bij voorkeur met Inno Coatings Vloerreiniger. Het oppervlak moet ook stofvrij zijn.  
  • Gebruik zo nodig en indien mogelijk een hogedrukreiniger of schrobmachine
  • Herstel eventuele beschadigingen (niet met kit of egaline, maar met een goede plamuur, bijvoorbeeld Inno Vloerfix)
  • Als de vloer al eens geverfd is: verwijder losse verflagen. Ook kan het nodig zijn om de bestaande verflaag te schuren. Dit bevordert de hechting van de nieuwe coating. Ga na welke verf erop zit. Al onze verven zijn op waterbasis en oplosmiddelvrij. Lees ook het artikel over het overschilderen van een bestaande verflaag.
  • Breng zo nodig een primer aan (Inno Vloerprimer 2K). Op ongeverfde vloeren moet dit altijd! 
  • De twee componenten moeten vlak voor het aanbrengen met elkaar gemengd worden.  Lees de instructies voor het mengen van 2-componenten betonverf. Na het mengen hebt u een beperkte tijd om de verf aan te brengen. De verharder in een van de componenten zorgt ervoor dat de verf hard wordt. U kunt daarom restjes ook niet bewaren.
  • Grindvloer Coating is niet optimaal UV bestand. Werk vloeren waar veel zonlicht op valt eventueel af met 1 laag (transparante) Inno Betonverf 2K. Deze is wel UV-bestand.

Kleurkeuzes voor uw grindvloer

Grindvloer Coating is in vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar. U kunt uw vloer dus verven in bijna elke gewenste kleur. Grindvloeren zijn vaak vrij naturel van kleur, maar het komt ook voor dat ze direct geverfd worden. Wilt u een andere kleur, dan kunt u uw vloer altijd overschilderen. Belangrijk is wel dat u nagaat of de oude verflaag oplosmiddel vrij is, aangezien onze verven geen oplosmiddelen bevatten. 

  RAL 7032

Advies nodig?

Betonlife werkt al vele jaren met de producten van Inno Coatings. Deze verf is ontwikkeld door Noord-Europese verfspecialisten speciaal voor de Scandinavische weersinvloeden. Het is sterke verf van hoge kwaliteit. De vloerverf van dit merk kenmerkt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Meer weten over een grindvloer verven? Bel voor advies vrijblijvend met onze specialist via het onderstaande telefoonnummer of vul het contactformulier in.