Skip to main content

De beste betonverf voor mijn vloer

By 31 mei 2019februari 4th, 2020 posted in: Algemeen Advies

Welke betonverf?De beste betonverf  voor uw vloer, welke is dat? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Hieronder gaan we kort in op de verschillende aspecten.

Wat maakt een betonverf goed?

Er zijn natuurlijk kwaliteitsverschillen in verf. Goede verf hecht goed op de ondergrond en gaat lang mee. Maar alleen goede verf is niet genoeg. Het is ook belangrijk om verf te kiezen die bij de ondergrond en het gebruik past.

Antwoorden op de volgende vragen helpen u bij het kiezen van de beste betonverf voor uw situatie.

  • Wat voor vloer of ondergrond is het?
  • Hoe wordt de vloer gebruikt?
  • Hoe moet de vloer eruit zien?
  • Welke belasting moet de vloer kunnen hebben?
  • Wil ik een kleur of alleen bescherming?

Welke soort vloer heeft u?

De ondergrond bepaalt voor een groot deel welke verf je moet gebruiken.

Monolietvloeren zie je vooral in bedrijfsruimtes, zoals grote opslagruimtes waar heftrucks rondrijden, of garages. Een monolietvloer is ook een betonvloer, maar deze wordt op een speciale manier afgewerkt. De meeste betonvloeren worden afgewerkt met een dekvloer, zoals een zand-cement dekvloer, maar bij een vloer die monolythisch is afgewerkt hoeft dat niet. Het resultaat is een mooie gladde vloer. De meeste betonverven zijn geschikt voor monolietvloeren, maar belangrijk is om de vloer te schuren voor het verven. De vloer is namelijk te glad om de verf direct aan te brengen.  Lees meer over monolietvloeren.

Een anhydriet vloer is een dekvloer. Het verschil met een zandcementvloer is dat een anhydrietvloer niet gesmeerd, maar gevloeid wordt. Dat maakt deze manier van afwerken geschikt voor grote oppervlakken.  Anhydrietvloeren moeten altijd geverfd worden met betonverf die dampopen of dampdiffuus is. Bijna alle verven van Inno Coatings zijn dampdiffuus. Lees meer over anhydriet vloeren.

Een zandcement vloer is een afdekvloer en bevat verschillende materialen. Een dekvloer van zandcement wordt meestal aangebracht op een onderliggende dragende vloer die nog niet egaal of mooi afgewerkt is.  Het is dus een afwerklaag. Lees meer over zandcement vloeren

Er is ook betonverf voor houten vloeren. Betonverf is harder dan gewone verf en beschermt daarom beter. Met Houtenvloer Coating brengt u een beschermende, transparante laag aan die nauwelijks zichtbaar is. Deze verf is ook heel geschikt voor het behandelen van meubels, zoals tafels.

Is de vloer voorzien van laminaat dan gebruikt u de speciale Laminaat Coating. Deze verf is speciaal voor het schilderen van laminaat ontwikkeld. Is uw vloer van pvc, marmoleum, vinyl, linoleum of een andere kunststoflaag, dan gebruikt u Inno Kunststof Coating. Dit is een verf speciaal voor kunststof ondergronden. Er is geen primer nodig. Wel moet u de vloer schoonmaken/ontdoen van de bestaande waxlaag met Inno Coatings Vloerstripper.

Hoe wordt de vloer gebruikt?

Ook de belasting en het gebruik bepalen de keuze voor de juiste verf.  Vloeren in kantoren, bedrijven, winkels en andere ondernemingen hebben het zwaarder te verduren dan woonkamervloeren. Een fabrieksvloer of garagevloer krijgt te maken met (chemische) vloeistoffen, zware machines en misschien weekmakers. In een badkamer, fitnessruimte of sauna is vochtbestendigheid een factor om rekening mee te houden. Een vloer die zwaar belast wordt heeft een sterkere verf nodig dan een vloer die licht belast wordt. Een vloer die zwaar belast wordt kan doorgaans het beste geverfd worden met een 2-componenten betonverf.

Vrijblijvend advies

Wij geven graag persoonlijk advies op basis van uw verfproject en vloer.  Als u al goed heeft nagedacht over de bovenstaand vragen, bel ons gerust. Bij Betonlife bieden wij uitsluitend kwaliteitsverf van Inno Coatings aan. Dit is zeker niet de duurste op de markt, maar wel betonverf van zeer goede kwaliteit.  Zulke producten gaan het langst mee en werken goed in uw budget.