Skip to main content

Betonverf kleuren en mogelijkheden

By 11 maart 2022 posted in: Algemeen Advies

betonverf kleurenBij betonverf denken veel mensen aan grijs of iets anders onaantrekkelijks. En dat betonverf alleen voor beton is. Maar dat was vroeger! Tegenwoordig is betonverf in zo ontzettend veel kleuren te maken dat je er alle kanten mee op kunt. Bovendien is het geschikt voor vele soorten ondergronden.

De betonverven van Inno Coatings zijn leverbaar in vrijwel alle RAL-kleuren uit de classic serie en in heel veel NCS-kleuren. Dus of je nu van industrieel, modern, fleurig, klassiek of trendy houdt, met betonverf kan je alle kanten op.

Betonverf is niet alleen voor beton; het is vooral een hele sterke verf, die zorgt voor een harde toplaag die tegen een stootje kan. Denk daarom niet alleen aan kelders of vloeren die zwaarbelast worden, maar wat te denken van de muren van een trappenhuis? Of de muren van een gang? Of in een keuken? Plekken waar veel handen of handjes langsgaan en dus snel vies worden. Als je deze verft met betonverf, dan maak je ze snel en gemakkelijk weer schoon, want betonverf is vloeistofdicht en dus afwasbaar.

Betonverf RAL en NCS kleuren

RAL- en NCS-kleuren zijn internationale standaards. Of je nu een RAL-kleur in Nederland of aan de andere kant van de wereld bestelt, de kleur is overal exact hetzelfde. Wat wel verschil kan maken in de beleving is de glansgraad. Een glanzende verf vangt het licht anders op en kan er daardoor anders uitzien dan een matte verf.

Op https://www.ralkleuren.com/ staat een overzicht van de RAL-kleuren en op https://www.ncskleuren.net/ een overzicht van NCS-kleuren.

Maar let op: een kleur op beeldscherm komt niet overeen met de werkelijkheid. Wij hebben er daarom bewust voor gekozen om geen afbeeldingen van kleuren bij de producten te laten zien, want in het echt kan de kleur er anders uitzien. Het is daarom verstandig om voordat u bestelt aan de hand van een fysieke kleurenwaaier een kleur uit te kiezen. Kleurenwaaiers zijn te koop, maar liggen ook vaak ter inzage of zijn te lenen bij doe-het-zelf-winkels. Een RAL-kleurenwaaier is niet zo duur, maar een NCS-kleurenwaaier is behoorlijk prijzig. Om het u gemakkelijk te maken zijn we er wel mee bezig om onze producten per kleurgroep in te delen, zie bijvoorbeeld de Betonverf 1K in grijstinten.

kleurenwaaier

Is de kleur die u wilt hebben geen RAL- of NCS-kleur? Dan kunnen we die wellicht toch maken. We kunnen geen kleuren maken waar parelmoer in zit, maar voor het overige kan er ontzettend veel. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.