Skip to main content

Betonvloer repareren doe je zo

By 15 juni 2019april 14th, 2020 posted in: Korte Handleidingen

Een betonvloer repareren is absoluut noodzakelijk voordat u de vloer verft.  In het onderstaande artikel gaan we in op de mogelijkheden en handleiding.

Waarom een betonvloer repareren?

Verf kan niet goed aan de ondergrond hechten als er gaten en oneffenheden zijn. U moet voor het beste resultaat een glad oppervlak hebben.

Reparatie van vloeren betekent een extra uitgave. Bij grote oppervlakken of ernstige problemen kunnen de kosten hoog oplopen. Maar als u een betonvloer repareert hebt u uiteindelijk veel meer rendement van uw werk. Een vloer gaat langer mee en zal er mooier uitzien. Ook het  schoonmaken is eenvoudiger.

Betonvloeren hoeven niet oud en versleten te zijn om gaten te hebben. Het komt ook voor bij pas gestorte vloeren. Zijn er gaten, barsten of scheuren die u wilt wegwerken dan heeft u een reparatiemiddel nodig.  Inno Coatings Vloerfix is een epoxy plamuur en kan binnen en buiten worden gebruikt. Vloerfix is krimpvrij en vrij van oplosmiddelen.

Gebruik geen kit of egaline. Deze producten zijn niet poreus genoeg om een goede hechting met de vloercoating aan te gaan. Is er sprake van afbrokkelende randen en ligt de bewapening bloot, dan hebt u een groter probleem. Op dat moment is er waarschijnlijk sprake van betonrot. Gaat het om grote oppervlakken, dan adviseren wij een gespecialiseerde onderneming in de arm te nemen.

Handleiding: betonvloer repareren

  • Maak de vloer stofvrij. Ook ontvetten kan nodig zijn.
  • Met een verfkrabber of ijzer kunt u loszittende deeltjes wegkrabben.
  • Het meeste stof kunt u verwijderen met een borstel. Stofzuig de vloer met een stofzuiger voor u met repareren begint.
  • Repareer de gaten en scheuren. Voor de reparatie van uw betonvloer wordt meestal epoxy plamuur gebruikt (Inno Vloerfix).
  • Is er sprake van grote gaten, gebruik dan cementgebonden oplossingen, zoals (snel)cement of stucmortel. Houd er rekening mee dat die een langere droogtijd hebben.
  • Laat de plamuur of mortel drogen.
  • Schuur de gerepareerde delen voor u begint met verven en maak de vloer opnieuw stofvrij.

Vrijblijvend advies

Hebt u vragen over reparaties aan betonvloeren, of over vloercoatings, neem dan gerust met ons op voor gericht advies.