Skip to main content

Betonvloer repareren

By 15 oktober 2022oktober 31st, 2022 posted in: Korte Handleidingen

betonvloer reparerenEen betonvloer repareren is absoluut noodzakelijk voordat u de vloer verft.  In het onderstaande artikel gaan we in op de mogelijkheden en handleiding.

Waarom een betonvloer repareren?

Verf kan niet goed aan de ondergrond hechten als er gaten en oneffenheden zijn. U moet voor het beste resultaat een glad oppervlak hebben.

Reparatie van vloeren betekent een extra uitgave. Maar als u een betonvloer repareert hebt u uiteindelijk veel meer rendement van uw werk. Een vloer gaat langer mee en ziet er mooier uit. Ook het schoonmaken is eenvoudiger.

Betonvloeren hoeven niet oud en versleten te zijn om gaten te hebben. Het komt ook voor bij pas gestorte vloeren. Zijn er gaten, barsten of scheuren die u wilt wegwerken dan heeft u een reparatiemiddel nodig.  Inno Coatings Vloerfix is een epoxy plamuur en kan binnen en buiten worden gebruikt. Het is bedoeld voor kleine reparaties. Vloerfix is krimpvrij en vrij van oplosmiddelen.

Bij grote gaten of scheuren kunt u beter een reparatiemortel gebruiken. Deze hebben wij niet standaard in het assortiment, maar kunnen we wel leveren. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Is er sprake van afbrokkelende randen en/of ligt de bewapening bloot, dan hebt u een groter probleem. Op dat moment is er mogelijk sprake van betonrot en kunt u beter een gespecialiseerde onderneming raadplegen.

Handleiding: betonvloer repareren

  • Maak de vloer stof- en vetvrij. Ontvetten kan met Inno Vloerreiniger.
  • Met een verfkrabber of ijzer kunt u loszittende deeltjes wegkrabben.
  • Het meeste stof kunt u verwijderen met een borstel. Stofzuig de vloer met een stofzuiger voor u met repareren begint.
  • Repareer de gaten en scheuren, dit kan met Inno Vloerfix.
  • Is er sprake van grote gaten, gebruik dan cementgebonden oplossingen, zoals (snel)cement of reparatiemortel. Houd er rekening mee dat die een langere droogtijd hebben. Vaak moet u bij grote reparaties eerst een hechtprimer aanbrengen.
  • Laat de plamuur of mortel drogen.
  • Schuur de gerepareerde delen voor u begint met verven en maak de vloer opnieuw stofvrij.

Vrijblijvend advies

Hebt u vragen over reparaties aan betonvloeren, of over vloercoatings, neem dan gerust met ons op voor gericht advies.