De bewoners van een huis in Amstelveen waren moe van de koude uitstraling van hun anhydrietvloer. Ze wilden iets warmers. De hele vloer vervangen was geen optie, maar een andere kleur ging natuurlijk wel. Betonlife.nl gaf advies over een nieuwe verflaag. Een echt eenvoudige klus was het niet. De toplaag van een anhydrietvloer is namelijk erg hard en moest eerst voorbehandeld worden. Anders zou de verf niet hechten. Soms moet het oppervlak eerst gezandstraald worden. In dit geval kon gelukkig worden volstaan met opschuren.

Inno Vloerprimer 2K
Toen de vloer eenmaal grof was, werd de grondverf / primer aangebracht. Hiervoor adviseerden we Inno Vloerprimer 2k. Dit product dringt goed door. Het is bovendien erg slijtvast en kan worden afgewerkt met alle 2 componentenverven van Inno Coatings. Hierna brachten we de eindlaag aan. De betonverf die we hiervoor kozen was Inno Betonverf 2K. Deze betonverf is erg veelzijdig. Het product is toe te passen in badkamers en wasruimtes, garages, kelders en op alle wanden en vloeren die een hygiënische, slijtvaste en chemisch resistente coating nodig hebben.

Twee lagen betonverf
In het huis in Amstelveen werden twee lagen van deze uitstekende verf aangebracht, in totaal 150 vierkante meter. Ook de keuken kreeg een nieuwe vloercoating. In keukens wordt weleens vloeistof gemorst, dus dan is een vloeistofdichte verflaag belangrijk. Betonverf 2K van Inno Coatings was ook hier de aangewezen oplossing. Als kleur werd gekozen voor een warmgrijze tint, bekend onder de kleurcode RAL 7032.