Eerst een basisschool, nu cursuslokalen, met de hulp van betonverf: een gebouw in Amersfoort onderging in november 2015 een complete transformatie, waarbij vloercoatings een bepalende rol speelden.

De oude klaslokalen waren afgewerkt met een versleten laag kunststof. Die ging er helemaal uit. De vrijkomende betonvloer werd opnieuw geëgaliseerd. Hiervoor werd egaline gebruikt. Het schuren gebeurde met korrel 80. Dit geeft een betere hechting voor de coatinglaag.

Vervolgens is de vloer afgewerkt met twee lagen transparante Inno Vloersealer. Dit is een sneldrogende betonsealer die de betonnen vloer volledig en naadloos dicht maakt. Stof en vloeistof maken geen kans om in de ondergrond te dringen. Dweilen en stofzuigen volstaan om de vloer volledig te reinigen. Wie een betonnen vloer onbehandeld laat, krijgt bij het morsen van vloeistoffen vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Impregneren voorkomt dit. Wilt u een betonvloer vlekvrij houden, is impregneren dan ook het minste wat u kunt doen.

Vraag advies als u een betonlook vloer wenst. Wij staan u graag terzijde met raad en advies.