Skip to main content

Grindvloer verven

By 10 July 2022August 4th, 2023 posted in: Werkwijzers

grindvloer of grindtegels vervenEen grindvloer verven kan heel goed met speciaal hiervoor bedoelde verf. Grindvloeren kunnen een open of een gesloten structuur hebben. Het is belangrijk dat u weet wat bij u van toepassing is voordat u verf bestelt, zodat u de juiste verf en de juiste hoeveelheid hebt.

Werkwijzer grindvloer verven

 • Is er al een verflaag aanwezig? Lees dan de tips bij de aandachtspunten.
 • Maak de vloer goed schoon met Inno Vloerreiniger. Dit is een ontvettend reinigingsmiddel. Schrob de vloer (evt. met een schrobmachine) en spoel goed na. Zuig het water op met een waterzuiger. Laat de vloer enkele dagen drogen.
 • Breng de verf aan met een kortharige roller. De verf moet niet te dik aangebracht worden; het is de bedoeling dat de structuur volledig zichtbaar blijft.
 • Grindvloeren met een open structuur: breng de eerste laag Grindvloer Coating dan direct aan op de schone en droge vloer. Het verbruik is ca. 4m² per kg verf.
 • Grindvloeren met een dichte structuur of gesealde grindvloeren: breng Inno Vloerprimer 2K aan. Ongeveer een uur na de Vloerprimer kunt u de eerste laag Grindvloer Coating aanbrengen. Het verbruik is ca. 7m² per kg verf.
 • De coating is na ca. 12 uur overschilderbaar. Breng de tweede laag Grindvloer Coating aan.
 • Wanneer er zonlicht op de vloer valt, of u heeft vloerverwarming, werk de vloer dan af met 1 laag Inno Betonverf 2K in dezelfde kleur als de Grindvloer Coating. Dit omdat Betonverf 2K in tegenstelling tot Grindvloer Coating UV-bestand is en niet zal verkleuren door zonlicht of vloerverwarming. Bij gesealde vloeren kunt u i.p.v. de Grindvloer Coating ook Betonverf 2K gebruiken. Er moet dan wel eerst een primer aangebracht worden.
 • Na ca. 24 uur is de vloer weer beloopbaar. Wacht 5 tot 7 dagen voordat u de vloer weer volledig belast. Dit is de tijd die nodig is om de verf volledig te laten uitharden.

Aandachtspunten grindvloer verven

 • Verf hecht niet op vet. Daarom moet u de vloer ontvetten voordat u begint met schilderen.Doe dit bij voorkeur met Inno Coatings Vloerreiniger. Spoel 3x na met schoon leidingwater.
 • Gebruik zo nodig en indien mogelijk een hogedrukreiniger of schrobmachine. Tip: met een waterzuiger haalt u het vocht makkelijk weg.
 • De vloer moet volledig droog zijn voordat u begint met schilderen. Hebt u de vloer schoongemaakt? Wacht dan een paar dagen met verven, zodat u er zeker van bent dat de vloer droog is.
 • Het oppervlak moet ook stofvrij zijn.
 • Voor een grindvloer die niet geseald is, dus een open structuur heeft, hebt u meer verf nodig. U hoeft daarentegen geen primer te gebruiken op een vloer met een open structuur. Een uitzondering zijn grindtegels buiten. Dit zijn cementgebonden tegels en daarop moet wel eerst een primer aangebracht worden (Vloerprimer 2K)
 • Herstel eventuele beschadigingen (niet met kit of egaline, maar met een goede plamuur, bijvoorbeeld Inno Vloerfix). Let wel: reparaties blijven waarschijnlijk zichtbaar.
 • Als de vloer al eens geverfd is: verwijder losse verflagen. Ook kan het nodig zijn om de bestaande verflaag te schuren. Dit bevordert de hechting van de nieuwe coating. Ga na welke verf erop zit. Al onze verven zijn op waterbasis en oplosmiddelvrij. Lees ook het artikel over het overschilderen van een bestaande verflaag.
 • Breng zo nodig een primer aan (bij gesealde vloeren)
 • Bij gebruik van 2-componentenverf moeten de componenten vlak voor het aanbrengen met elkaar gemengd worden.  Lees de instructies voor het mengen van 2-componenten betonverf. Na het mengen hebt u een beperkte tijd om de verf aan te brengen. De verharder in een van de componenten zorgt ervoor dat de verf hard wordt. U kunt daarom restjes ook niet bewaren.

Aanbevolen verf voor grindvloeren

Speciaal voor het verven van grindvloeren is Inno Coatings Grindvloer Coating ontwikkeld. Met deze coating geeft u een bestaande grindvloer snel een nieuwe kleur en uitstraling. U kunt deze verf gebruiken op grindvloeren  binnen en buiten. Het is een watergedragen, twee componenten verf op basis van epoxy. De verf is in vrijwel alle RAL kleuren verkrijgbaar. Voor een optimaal resultaat brengt u in ieder geval 2 lagen aan.

Inno Coatings Grindvloer Coating is een zeer slijtvaste verf met een zijdeglans afwerking.

Waar u wel aan moet denken: epoxy verf is niet geheel UV bestand. Wanneer er veel zonlicht op uw vloer valt, kunt u het beste de vloer afwerken met een laag (transparante) verf op basis van polyurethaan, zoals Inno Betonverf 2K. Ook vloerverwarming kan de kleur van epoxy verf beïnvloeden.

Waarom dan niet meteen met polyurethaanverf verven? Grindvloer Coating is een vloeiende verf die goed in de open structuur van grindvloeren trekt. Bovendien is het een ijzersterke verf en is dus een goede basis voor uw vloer. Andere verven zijn te ‘dun’ voor grindvloeren.

Populaire kleurkeuzes voor een grindvloer

Grindvloer Coating is in vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar. U kunt uw vloer dus verven in bijna elke gewenste kleur. Grindvloeren zijn vaak vrij naturel van kleur, maar het komt ook voor dat ze direct geverfd worden. Wilt u een andere kleur, dan kunt u uw vloer altijd overschilderen. Belangrijk is wel dat u nagaat of de oude verflaag oplosmiddel vrij is, aangezien onze verven geen oplosmiddelen bevatten.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

RAL 7032

Verf voor grindvloeren bestellen?

Speciale verf voor het verven van grindvloeren kunt u direct bij ons bestellen via onze webshop. Zie voor de juiste producten:

Advies nodig, bel gerust!

Betonlife werkt al vele jaren met de producten van Inno Coatings. Deze verf is ontwikkeld door Noord-Europese verfspecialisten speciaal voor de Scandinavische weersinvloeden. Het is sterke verf van hoge kwaliteit. De vloerverf van dit merk kenmerkt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Meer weten over een grindvloer verven? Bel voor advies vrijblijvend met onze specialist via het onderstaande telefoonnummer of vul het contactformulier in.