Skip to main content

Vloertegels verven

By 1 februari 2023februari 3rd, 2023 posted in: Werkwijzers

tegels verven

Vloertegels verven kan heel goed mits u de juiste primer en verf gebruikt. Er zijn immers verschillende soorten vloertegels, en elke soort heeft een andere verf / coating of voorbehandeling nodig. Het is dus niet zo dat universele tegelverf op elke vloertegel goed blijft zitten.

Vloertegels kunnen geglazuurd zijn of juist niet. Ook zijn er voertegels van natuursteen-tegel, betontegel of grindtegel.

Om te bepalen welke betonverf of betoncoating u nodig hebt, moet u eerst vaststellen wat voor vloertegel u hebt.

Werkwijzer vloertegels verven

 • Is er al een verflaag aanwezig? Lees dan de tips bij de aandachtspunten.
 • Maak de ondergrond goed schoon met Inno Vloerreiniger. Schrob vooral de voegen, hoeken en randen goed; dit zijn plekken waar vet zich snel ophoopt. Inno Vloerreiniger is een ontvettend reinigingsmiddel. Laat het even intrekken en spoel daarna 3x na met schoon leidingwater.
 • Schuur de vloertegels en maak ze stofvrij
 • Breng de primer aan en laat drogen volgens de aanwijzingen. Welke primer u nodig hebt is afhankelijk van de soort vloertegel.
 • Breng 2 lagen verf / coating aan. Houdt rekening met de droogtijd tussen beide verflagen.
 • Wacht 7 dagen voordat u de ondergrond weer belast. De verf / coating moet uitharden om zijn optimale sterkte te bereiken en dat kost nu eenmaal tijd.

Aandachtspunten vloertegels verven

 • Als de vloertegels al eens geverfd zijn: verwijder losse verflagen en schuur de hele ondergrond zorgvuldig. Dit bevordert de hechting van de nieuwe coating. Ga na welke verf / coating erop zit. Al onze verven / coatings zijn op waterbasis en oplosmiddelvrij. Lees daarom ook het algemene artikel over het overschilderen van een bestaande verflaag.
 • Betonverf / coating hecht niet op vet. Daarom moet u de vloertegels en vooral de voegen goed ontvetten voordat u begint met schilderen. U kunt hiervoor Inno Coatings Vloerreiniger gebruiken. Spoel 3x na met schoon leidingwater.
 • Het oppervlak moet volledig droog zijn voordat u begint met schilderen, dus ook de voegen.
 • Het oppervlak moet ook stofvrij zijn.
 • Lees vooraf goed alle aanwijzingen door over mengen, droogtijd en wanneer de volgende laag erop kan of zelfs moet!
 • Herstel eventuele beschadigingen (niet met kit of egaline, maar met een goede plamuur, bijvoorbeeld Inno Vloerfix). De gerepareerde delen moeten ook drogen en geschuurd worden.
 • Bij gebruik van 2-componenten coating moeten de componenten vlak voor het aanbrengen met elkaar gemengd worden.  Lees de instructies voor het mengen van 2-componenten betonverf. Na het mengen hebt u een beperkte tijd om de verf aan te brengen. De verharder in een van de componenten zorgt ervoor dat de verf hard wordt. U kunt daarom restjes ook niet bewaren. Als het warm en droog is, droogt de verf ook sneller. De beste temperatuur om te verven is tussen de 15 en 20 graden.

Aanbevolen verf / coating voor vloertegels

Primer voor vloertegels

 • Geglazuurde vloertegels, vloertegels van/met glas, etc. behandelt u voor met Inno Tegelprimer. De primer brengt u bij voorkeur aan met een dunne, pluisvrije doek, want de primer moet flinterdun aangebracht worden. Let op: 30 tot 60 minuten na het aanbrengen van deze primer móet u de eerste verflaag aanbrengen.
 • Ongeglazuurde vloertegels behandelt u voor met Inno Vloerprimer 2K

Verf / coating voor vloertegels

Na het aanbrengen van de juiste primer, kunt u de verf aanbrengen.

 • In natte ruimtes en buiten gebruikt u Inno Betonverf 2K. Deze verf is in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar in zijdemat. Inno Betonverf 2K is vloeistofdicht en UV bestand. Breng 2 lagen aan. Deze verf / coating is geschikt voor alle soorten vloertegels, mits ze op de juiste manier zijn voorbehandeld.
 • In badkamers en keukens adviseren we om tot slot nog een laag transparante Betonverf 2K aan te brengen. Met name ontkalkers kunnen vlekken veroorzaken op de gekleurde laag en dat voorkomt u door deze af te werken met een transparante laag.
 • Grindtegels en betontegels kunnen geverfd worden met Inno Coatings Grindvloer Coating, ook buiten. Omdat Grindvloer Coating een epoxy verf is en niet volledig UV bestand is, adviseren we bij toepassing buiten de tegels af te werken met een laag Inno Betonverf 2K, in dezelfde kleur als de Grindvloer Coating.

Populaire kleurkeuzes voor vloertegels

Betonverf 2K is in nagenoeg alle effen RAL-kleuren leverbaar. U kunt de tegels bijna elke kleur geven die u wilt.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

tegels verven  RAL 7032

Verf voor vloertegels bestellen?

Speciale verf voor het verven van vloertegels kunt u direct bij ons bestellen via onze webshop. Zie voor de juiste producten:

Advies nodig, bel gerust!

Bent u niet zeker van welke verf u nodig hebt, hebt u vragen over de (voor)behandeling? Betonlife geeft gratis en vrijblijvend advies, dus bel of mail gerust.