Skip to main content

Garagevloer

By 25 mei 2020maart 15th, 2021 posted in: Op locatie

betonverf voor een garagevloerWilt u een garagevloer verven, dan bepaalt de ondergrond welke behandeling en verf er nodig is. Is er al een coatinglaag aanwezig, dan gaat u anders te werk dan bij een onbehandelde vloer. Een garagevloer heeft veel te lijden. Er wordt auto’s, fietsen of motoren in- en uit gereden, er staan allerlei spullen en er wordt misschien geknoeid met water, vet, olie of andere vloeistoffen. Om deze te beschermen is het verstandig om de garagevloer te verven. Een ongeverfde vloer slijt namelijk ook. Chemische stoffen kunnen de vloer aantasten en er kunnen lelijke vlekken ontstaan. Vocht kan bovendien betonrot veroorzaken. Met een goede betonverf beschermt u de garagevloer. Bovendien maakt de meeste betonverf de vloer ook vloeistofdicht, waardoor de vloer ook veel beter schoon te houden is.

Het schilderen van een garagevloer met betonverf is de goedkoopste manier om de vloer van uw garage duurzaam, slijtvast en geheel vloeistofdicht te maken. Ook is uw vloer gemakkelijker te onderhouden. Het enige wat u moet doen is na een jaar of acht opnieuw schilderen, of zoveel eerder afhankelijk van het gebruik. Verderop in dit artikel geven we u een verfadvies.

Garagevloer verven, denk hieraan:

  • Een goede voorbereiding maakt de klus gemakkelijker. Maak de vloer leeg, schoon en vetvrij.
  • Repareer eerst gaten en scheuren (Inno Vloerfix of epoxy plamuur).
  • Zit er al een verflaag op de vloer? Dan is het aan te raden het artikel over het overschilderen van oude verflagen even te lezen.
  • Hebt u een anhydrietvloer? Dan is het belangrijk om een dampopen verf te gebruiken!
  • Moet u de vloer repareren? Houd dan rekening met de droogtijd van het reparatiemiddel.
  • Een primer vermindert de zuigende werking van de vloer. Een primer verbetert ook de hechting van de nieuwe verf op de ondergrond. Ook kan een primer fungeren als schakellaag tussen een oude en een nieuwe verflaag.
  • Voeg eventueel antislip zand toe aan de voorlaatste laag betonverf.
  • Laat de verf goed uitharden! Ongeveer 24 uur na de laatste laag is de vloer doorgaans weer beloopbaar. Na 5 tot 7 dagen is de verf uitgehard en kan deze weer volledig belast worden. Zeker bij een garage is dit belangrijk, omdat de vloer zwaar belast wordt.

Populaire kleurkeuzes voor een garagevloer

De meest gebruikte kleur in garages is grijs. Grijs oogt neutraal en past overal bij. Echter, ook grijs is er in allerlei variaties. Niet alleen licht of donker, maar ook in bijvoorbeeld bruin-, blauw- of groengrijs. Bijna al onze verven zijn leverbaar  in vrijwel alle RAL-kleuren, dus als u iets heel anders wilt dan kan dat ook.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

Veel voorkomende garagevloer RAL kleuren:

garagevloer verven RAL 7001 garagevloer verven RAL 7002 garagevloer verven RAL 7003 garagevloer verven RAL 7004 RAL 7005 RAL 5024

Producten om een garagevloer te verven

Omdat de ondergrond niet in elke garage hetzelfde is, verwijzen we u graag naar de onderstaande werkwijzers voor de juiste werkwijze per type vloer. Ga dus na welke ondergrond u heeft voor u verf bestelt en aan de slag gaat.

De meest voorkomende ondergronden zijn:

De meeste gekochte producten voor een garagevloer zijn:

Onderstaande afbeeldingen van een garagevloer, als voorbeeld voor het verven, na het repareren en het eindresultaat:

garagevloer verven vooraf

situatie vooraf

garagevloer verven na reparatie

na reparatie en primer

garagevloer verven eindresultaat

na 2 lagen Garagevloer Coating

Persoonlijk advies

Wilt u advies voor uw situatie? We helpen u graag en vrijblijvend. Bel of mail Betonlife en we helpen u meteen verder!