Skip to main content

Showroomvloer

By 12 december 2020maart 15th, 2021 posted in: Op locatie

Showroomvloer verven?Uw showroomvloer verven met betonverf is om verschillende redenen aantrekkelijk. Betonverf beschermt uw vloer optimaal en is in vele kleuren verkrijgbaar. Met een nieuwe kleur creëert u snel een nieuwe uitstraling. Het verven van uw showroomvloer is ook aanzienlijk goedkoper dan de vloer vervangen.  Betonverf is er niet alleen voor beton, maar ook voor vloeren van kunststof (zoals laminaat, pvc, linoleum), hout en voor tegels of plavuizen. Voor elke showroomvloer zijn er dus mogelijkheden genoeg!

Betonverf is slijtvast, krasvast en dus duurzaam. Een goed behandelde showroomvloer hoeft pas na vele jaren opnieuw te worden geschilderd.

Een showroomvloer die geverfd is met betonverf is ook heel gemakkelijk schoon te houden. Dweilen of boenen, en schoon is de vloer. Het aanbrengen van een vloercoating gaat bovendien snel. Uw bedrijf hoeft er niet lang voor op slot, en bij een adequate planning misschien helemaal niet.

Showroomvloer verven, denk hieraan:

  • Een goede voorbereiding… is het halve werk. U wilt zo snel mogelijk weer klanten ontvangen. Als u de werkzaamheden goed voorbereidt en de juiste verf kiest, dan is uw vloer binnen een paar dagen weer gebruiksklaar.
  • Houd rekening met de droogtijd. Alle verf heeft tijd nodig om uit te harden. Wordt de vloer te snel weer belast, dan kan de verf beschadigen. Wilt u snel weer aan de slag? Dan is het misschien slim om aan het einde van de middag te verven. Een verflaag moet al gauw 12 uur drogen, dus de nacht is daar een goed moment voor. Er is trouwens ook verf die supersnel droogt en die u al binnen een paar uur weer kunt belasten.
  • Vloeistofdichte showroomvloer ? Het lijkt vaak onnodig om te kiezen voor een verf die vloeistofdicht is. Maar in een showroom wordt veel in- en uit gewandeld, ook als het buiten regent. Dus kiezen voor een vloeistofdichte verf voor uw showroomvloer is verstandig!
  • Kies voor krasvast en slijtvast.  Het is natuurlijk essentieel dat de betonverf of vloercoating voor een showroomvloer zeer krasvast en slijtvast is. Let er daarom op bij het kiezen van de verf dat de verf  slijt- en krasvast is. Een goede coating gaat jaren mee. Vrijwel al onze verven zijn kras- en slijtvast.
  • Schoonmaken van de showroomvloer. Een vloer die intensief belopen wordt, moet ook schoongemaakt kunnen worden. Vaak wordt daarbij een sopje gebruikt, dus let erop dat de betonverf die u kiest ook bestand is tegen de schoonmaakmiddelen die u gebruikt.

Populaire kleurkeuzes voor een showroomvloer.

Betonverf is er in tal van soorten en kleuren. Dit maakt het gemakkelijk om extra sfeer aan uw ruimte toe te voegen.  Een prettige ruimte laat de klant zich meer op zijn gemak voelen en dat draagt bij aan uw omzet. Wist u dat bepaalde kleuren automatisch een bepaalde gemoedstoestand veroorzaken? De juiste kleur kiezen is daarom belangrijk. Zorg dat de kleur van uw vloer ook past bij de rest van uw interieur.  Neem eventueel contact met ons op over kleuradvies.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

Antracietgrijs kan eigenlijk altijd en overal. Het is een neutrale kleur grijs die luxe uitstraalt en past vrijwel bij alles. In combinatie met staal en hout creëer je een industriële look. Houd er rekening mee dat je op donkere kleuren stof en pluisjes snel ziet liggen.
RAL 1014 ivoor Een beige of bruinachtige tint wordt veel toegepast, maar kan ook saai ogen. Belangrijk is dat de showroom goed aangekleed wordt, dan is dit een mooie neutrale ondergrond.
RAL 9005 Zwart kan een elegante en stijlvolle sfeer creëren.  Het benadrukt de objecten die er staan en geeft andere kleuren de ruimte. Zwart wordt doorgaans gebruikt om een moderne uitstraling te creëren. Het spreekt jongeren meer aan dan ouderen.

Producten en werkwijze om een showroomvloer te verven

Veel showroomvloeren zijn van beton, maar ook ligt er vaak linoleum, pvc of een grindvloer. De ondergrond bepaalt grotendeels welke verf u moet gebruiken. Daarom kunt u het beste doorklikken naar de ondergrond die van toepassing is voor uw showroom.

Hieronder staan links naar de meest voorkomende soorten showroomvloer ondergrond:

 

Persoonlijk advies voor uw situatie

Hebt u nog vragen over een showroomvloer verven en de beste coating voor uw situatie, aarzel dan niet en vraag ons om persoonlijk advies. Er zijn veel soorten producten en het gebruik van de vloer en de type vloer zijn heel belangrijk om rekening mee te houden. Wij houden altijd uw mogelijkheden en budget in gedachten. Gebruik de juiste producten voor de juiste situatie, advies is altijd vrijblijvend.