Skip to main content

Winkelvloer

By 17 December 2020May 18th, 2022 posted in: Op locatie

winkelvloerU gaat uw winkelvloer (opnieuw) verven. Welke verf is dan het beste en welke mogelijkheden zijn er? Betonverf is hele sterke verf en daarom heel geschikt voor winkelvloeren. Er is namelijk niet alleen betonverf voor beton, maar ook voor andere soorten vloeren, zoals hout, tegels, laminaat en linoleum. Een mooi geverfde vloer geeft een winkel een mooie uitstraling en zal de klant ook inspiratie geven. Het is wel zo fijn als de verf dan bestand is tegen het intensieve gebruik. 

Winkelvloer verven, denk hieraan:

  • Een winkelvloer wordt intensief belopen en er wordt geschoven met winkelrekken e.d.. De verf moet dus slijtvast en krasvast zijn.
  • Er komt vuil en vocht naar binnen. Het is dus belangrijk dat de verf vloeistofdicht is
  • Een winkelvloer wordt regelmatig schoongemaakt. De verf moet bestand zijn tegen de chemicaliën die in het schoonmaakmiddel zitten, informeer hiernaar
  • Vuil en vet moeten weg zijn, anders hecht de verf niet goed.
  • Een nieuw gestorte vloer moet u eerst voorbehandelen. Ook moet deze droog genoeg zijn. Te veel vocht geeft een zeer slechte hechting.  Lees ons artikel over vochtmeting van een betonvloer.
  • Verwijder altijd cementsluier  van nieuwe betonvloeren.
  • Een goede voorbereiding is altijd essentieel. In alle situaties maakt u de ondergrond eerst schoon voordat u betonverf op een winkelvloeren aanbrengt
  • Verf moet niet alleen drogen, maar ook uitharden. Dit kost tijd. Plan daarom de werkzaamheden zorgvuldig.
  • Voor een optimaal resultaat, dan brengt u eerst de betonverf in kleur aan en vervolgens werkt u deze af met transparante betonverf. De transparante laag is dan in feite de slijtlaag voor de gekleurde laag. 
  • Heeft uw vloer te maken met weekmakers? Kies dan een verf die weekmakerbestendig is.

Populaire kleurkeuzes voor een winkelvloer

Kleuren beïnvloeden onbewust ons gedrag. Vooral bij een winkel is het gebruik van kleuren en het onderling afstemmen van kleuren erg belangrijk. Het kan er mede voor zorgen dat mensen de sfeer in de winkel prettig vinden, of juist niet. Een juiste kleurkeuze is dus belangrijk!  Een kledingwinkel heeft al veel kleur, dus hou de kleuren rustig of neutraal. Een juwelierszaak daarentegen kan best wat kleur gebruiken. 

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

Antracietgrijs kan eigenlijk altijd en overal. Het is een neutrale kleur grijs die luxe uitstraalt en past vrijwel bij alles. In combinatie met staal en hout creëer je een industriële look. 

Wit is er in veel tinten, zoals deze wit-groene kleur. In combinatie met houtkleuren creëer je een landelijke sfeer. Een wittint oogt fris en ruimtelijk.

RAL 9005

Zwart kan een elegante en stijlvolle sfeer creëren.  Het benadrukt de objecten die er staan en geeft andere kleuren de ruimte. Zwart past overal bij en spreekt vooral een jonger publiek aan.

Producten en werkwijze om een winkelvloer te verven

Winkelvloeren kunnen verschillende ondergronden hebben. Beton, tegels, linoleum, hout, er zijn legio mogelijkheden. Voor ieder type vloer is er een product en een werkwijze. Klik door naar de onderstaande werkwijzer die bij uw type vloer hoort. In de werkwijzer staat ook wat de meest geschikte producten zijn voor dat vloertype.  

Hulp of advies nodig bij het verven van uw winkelvloer?

Hebt u nog vragen over de beste verf voor uw winkelvloer, aarzel dan niet om contact met Betonlife op te nemen. We helpen graag en denken mee met uw situatie. Vrijblijvend en gratis.