Skip to main content

Gietvloer verven

By 28 July 2022July 29th, 2022 posted in: Werkwijzers

gietvloer verven

Een gietvloer kunt u verven om de vloer een andere kleur te geven, maar ook kunt u de gietvloer met transparante verf beschermen tegen slijtage. Een gietvloer is een dure vloer. Is er sprake van slijtage, of bent u uitgekeken op de kleur, dan is het niet nodig om de gietvloer te vervangen. Een gietvloer is namelijk heel goed overschilderbaar! We horen vaak (zelfs van schilders) dat een gietvloer niet geverfd kan worden, maar met de juiste verf kan dat echt!

Net als elke vloer, slijt een gietvloer ook door het gebruik. Een nieuwe gietvloer bescherm je optimaal door hierop een transparante coating aan te brengen. Daarmee bescherm je de dure vloer tegen stoten en krassen en gaat deze veel langer mee.

Belangrijk is natuurlijk wel dat u de juiste verf gebruikt. Onderstaande werkwijzer helpt u op weg.

Werkwijzer gietvloer verven

 • Maak de vloer goed schoon met Inno Vloerreiniger. Dit reinigingsmiddel heeft een sterk ontvettende werking. Ontvetten is belangrijk, want als er vetresten op de vloer zitten, hecht de verf niet. Dweil de vloer 3x na met schoon leidingwater.
 • Repareer evt. gaten en scheuren met Inno Vloerfix.
 • Schuur de vloer, gebruik een niet al te grove korrel, 180. Maak de vloer stofvrij.
 • Breng de eerste laag verf aan.  Dit kan transparante of gekleurde Inno Betonverf 2K zijn. Laat drogen volgens de aanwijzingen bij de verf. Tussentijds schuren is niet nodig zolang er niet meer dan 48 uur tussen het aanbrengen van de lagen zit.
 • Breng de tweede laag betonverf aan en laat minimaal 24 uur drogen.
 • Wanneer u gekleurde verf gebruikt, adviseren we een transparante topcoating aan te brengen. Deze beschermt de gekleurde laag tegen krassen.
 • Na 5-7 dagen is de verf chemisch uitgehard en kan de vloer weer volledig belast worden.

Aandachtspunten bij een gietvloer verven:

 • De vloer moet schoon en vetvrij zijn. Is de vloer al eens geverfd?  Lees dan het artikel over het overschilderen van oude verflagen.
 • Zijn er scheuren of gaten? Deze kunt u repareren met Inno Vloerfix.
 • Houd de aangegeven droogtijd tussen de verflagen aan. Meestal bent u binnen 2 dagen klaar.
 • U kunt een kwast, roller of spuitapparatuur gebruiken. Let er op dat u een roller gebruikt die geschikt is voor 2-componenten betonverf (zie verfrollers). Wanneer u de roller op een steel bevestigt, kunt u sneller werken, omdat u een groter oppervlak kunt bereiken.
 • Verf die uit 2 componenten bestaat, kunt u na het mengen gedurende beperkte tijd aanbrengen. Volg de aanwijzingen bij de verf en meng de hoeveelheid die per laag nodig is.
 • Brengt u gekleurde verf aan? Het is verstandig om de vloer af te werken met een transparante toplaag. Deze beschermt de gekleurde laag, waardoor de vloer langer mooi blijft.
 • Laat de verf goed uitharden! Na 24 uur is de vloer beloopbaar, na 5 tot 7 dagen is de verf uitgehard en kan deze weer volledig belast worden.

Aanbevolen verf voor gietvloeren

Vaak zit er vloerverwarming in gietvloeren. Omdat het een dure vloer is, liggen ze ook meestal in presentabele ruimtes, zoals woonkamers en showrooms. Belangrijk is om daarom verf te gebruiken die UV bestand is. Dergelijke verf verkleurt dan niet door vloerverwarming of zonlicht.  Inno Betonverf 2K is een 2-componenten betonverf die vloeistofdicht en UV bestand is en zeer geschikt is voor het verven van gietvloeren. Zorg er wel voor dat de vloer schoon en vetvrij is voordat u begint met schilderen.  De verf is in zijdemat of mat verkrijgbaar en is er zowel in transparant als in vrijwel elke effen kleur. U gebruikt dus ook Inno Betonverf 2K als topcoating, maar dan in transparant.

Populaire kleurkeuzes voor een gietvloer

Inno Betonverf 2K is in heel veel kleuren verkrijgbaar. Ook is deze verf er in transparant. Bedenk dat je op een donkere vloer meer vuil ziet liggen dan op een licht gekleurde vloer.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart. Het onderstaande zijn voorbeelden, we kunnen vrijwel elke RAL- en NCS-kleur maken

RAL 7034 RAL 9010 RAL 1014 ivoor RAL 6033 mintturquoise RAL 7005 RAL 7009 anhydrietvloer verven

Verf voor gietvloeren bestellen?

In onze webshop vindt u de hierboven genoemde verven. U kunt ze direct bestellen.

De klus uitbesteden?

Veel mensen zien er tegen op om de vloer zelf te verven. Het is prima zelf te doen, maar wie weinig schilderervaring heeft, of bij grote oppervlakken, kan het verstandig zijn om het uit te besteden aan een vakschilder.

Persoonlijk advies voor gietvloer verven

Wilt u advies voor uw situatie? We helpen u graag en vrijblijvend. Bel of mail Betonlife, we helpen u graag verder.