Skip to main content

Anhydrietvloer verven

By 7 december 2020maart 15th, 2021 posted in: Werkwijzers

anhydrietvloer verven

Een anhydrietvloer kunt u verven, maar er zijn wel wat zaken waar u op moet letten. Een anhydrietvloer is een gipsgebonden vloer. Wanneer u de verkeerde verf gebruikt, kunnen er allerlei problemen ontstaan. Een verf die de vloer afsluit kan ervoor zorgen dat het vocht niet weg kan. Daardoor kan er betonrot ontstaan. Let er bij het verven van een anhydrietvloer dan ook vooral op dat u een zogeheten  dampopen verf gebruikt.

Wanneer u de aanwijzingen volgt krijgt u een mooie, strakke vloer die lang mee gaat.

Werkwijzer anhydrietvloer verven

 • Schuur de anhydrietvloer met een roterende schuurmachine. Gebruik korrel 120. Met 1 schuurpad kan een oppervlakte van 40 tot 50m² geschuurd worden. Gemiddeld kan je in 1 uur tijd ongeveer 100m² schuren.
 • Maak de vloer stofvrij
 • Breng de primer aan, bij voorkeur Inno Vloerprimer 2K. Het is voldoende om 1 laag aan te brengen. Laat drogen volgens de aanwijzingen bij de primer. Een anhydrietvloer kan enorm zuigen, waardoor je mogelijk meer primer dan aangegeven nodig hebt. Houd daarom bij gebruik van Vloerprimer 2K een verbruik van 6 tot 7 m² per kg. aan.
 • Breng de eerste laag betonverf aan. Zie hieronder bij Aanbevolen verf welke verven geschikt zijn. Meng evt. antislip door deze laag. Laat drogen volgens de aanwijzingen bij de verf.
 • Breng de tweede laag betonverf aan en laat minimaal 24 uur drogen. Na 5-7 dagen is de verf chemisch uitgehard en kan de vloer weer volledig belast worden.

Aandachtspunten bij een anhydrietvloer verven:

 • De vloer moet schoon en vetvrij zijn. Eventueel ontvetten met Inno Vloerreiniger. Repareer gaten en scheuren (Inno Vloerfix of epoxy plamuur). Is de vloer al eens geverfd?  Lees dan het artikel over het overschilderen van oude verflagen.
 • Een anhydriet vloer moet altijd geschuurd worden met een roterende schuurmachine
 • Een anhydriet vloer kan enorm zuigen. Het kan daardoor zijn dat er meer primer nodig is
 • Breng per dag een verflaag aan. Bij een laag primer en twee lagen betonverf bent u dus na 3 dagen klaar.
 • U kunt een kwast, roller of spuitapparatuur gebruiken. Let er op dat u een roller gebruikt die geschikt is voor betonverf. Wanneer u de roller op een steel bevestigt, kunt u sneller werken, omdat u een groter oppervlak kunt bereiken.
 • Voeg eventueel antislip zand toe aan de voorlaatste laag betonverf.
 • Laat de verf goed uitharden! Na 24 uur is de vloer beloopbaar, na 5 tot 7 dagen is de verf uitgehard en kan deze weer volledig belast worden.

Aanbevolen verf voor anhydrietvloeren

Op een anhydrietvloer moet u beslist een verf gebruiken die dampopen is. Bijna al onze verven zijn dat. We adviseren om voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar zonlicht op komt bovendien een verf te gebruiken die UV bestand is. Inno Betonverf 2K is een 2-componenten betonverf die dampopen en UV bestand is. De hierbij aanbevolen primer is Inno Vloerprimer 2K.

Inno Betonverf 2K is bovendien vloeistofdicht. Een met de verf geverfde vloer kunt u daardoor ook gemakkelijk schoon maken.  De betonverf is er in mat en zijdemat.

Wanneer de vloer niet te maken heeft met zonlicht of vloerverwarming, kunt u Inno Garagevloer Coating 2K gebruiken. Dit is een verf op basis van epoxy en is nog harder en stootvaster dan de Betonverf 2K. Ook deze verf is in vrijwel alle RAL kleuren leverbaar.

Populaire kleurkeuzes voor een anhydrietvloer

De ruimte die u wilt verven zal in veel gevallen de kleur bepalen. U kunt de vloer transparant houden, of in kleur verven. Een woonkamer krijgt een andere kleur dan een garage.  Grijs is een neutrale kleur, past bij alles en is er in veel tinten. Maar elke andere kleur kan ook, want bijna al onze verven zijn in alle kleuren verkrijgbaar.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

RAL 7034 RAL 9010 RAL 9005 RAL 7005 RAL 7009 anhydrietvloer verven

Verf voor anhydrietvloeren bestellen?

In onze webshop vindt u de hierboven genoemde verven. U kunt ze direct bestellen.

Persoonlijk advies

Wilt u advies voor uw situatie? We helpen u graag en vrijblijvend. Bel of mail Betonlife en we helpen u meteen verder!