Skip to main content

Kantinevloer

By 12 December 2020March 15th, 2021 posted in: Op locatie

Kantinevloer vervenEen kantinevloer verven kan met diverse soorten betonverf. Welke het meest geschikt is ligt vooral aan de ondergrond. Ook het gebruik van de vloer bepaalt welke verf het beste is. In dit artikel geven wij uw advies om de juiste verf te kiezen.

Voor de meeste kantinevloeren adviseren wij het gebruik van 2-componenten betonverf. Deze slijtvaste en duurzame coating past goed bij de vloerbelasting van een gemiddelde bedrijfskantine. Sommige kantines worden door extreem veel mensen gebruikt, of door personen die met chemische stoffen vervuilde kleding of schoenen dragen. Ook de manier waarop er met de vloer wordt omgegaan kan verschillen.

Kantinevloer verven, denk hieraan:

  • Belangrijk is dat de verf of coating bestand is tegen de chemicaliën die u gebruikt (zoals in schoonmaakmiddelen of mogelijke aanwezigheid van mensen met chemische vervuiling op kleding of schoenen)
  • De verf moet vloeistofdicht zijn (i.v.m. knoeien op de vloer en schoonmaken)
  • Antislip toevoegen aan de verf voorkomt uitglijden
  • Spelen met kleur kan uw kantine aantrekkelijker maken. Ook kan bijvoorbeeld een bedrijfslogo op de vloer geschilderd worden.

Populaire kleurkeuzes voor een kantinevloer

Een kantine moet natuurlijk in de eerste plaats lekker fris zijn. Een ruimte die schoon en fris eruit ziet, nodigt uit. Een goede pauze is belangrijk. Even ontspannen voor je weer aan de slag gaat. Dan is het fijn als de plek waar je koffie drinkt of gaat eten, mee helpt aan die ontspanning. Maar, maak het niet te bont. Het moet ook rust uitstralen. Hebt u vrolijk gekleurde meubels, kies dan voor een neutrale kleur op de vloer. Zijn de meubels neutraal, dan mag de vloer best wat uitbundiger zijn. Iedereen wordt onbewust beïnvloed door kleuren, dus het is goed om daar bewust mee om te gaan. Welke kleur u ook kiest, belangrijk is dat het een samenspel is van alle elementen in de ruimte. Wilt u advies bij het kiezen van een kleur, neem dan gerust contact op.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

3004 - kantinevloer verven
Roodtinten
Rood stimuleert en activeert. Roodtinten stralen energie en passie uit. Het zijn zogeheten ‘warme’ kleuren.
RAL 5022 Blauwtinten
Blauw straalt rust uit. Het wordt geassocieerd met lucht en zee. Het geeft vertrouwen en een gevoel van betrouwbaarheid. Het is een koele kleur. Een ruimte met veel blauw zal kouder lijken dan een ruimte met veel rood of geel.
RAL 1012 Geeltinten
Geel is vrolijk en zonnig. Het stimuleert denkprocessen en creativiteit. Als geel heel nadrukkelijk aanwezig is, kan het echter ook onrustig maken. Het samenspel met meubilair en muren is dus belangrijk!
RAL 6001 Groentinten
Een groene ruimte geeft rust en ontspanning. Lekker achterover, in je luie stoel, dat gevoel. Dus beter misschien niet te veel groen gebruiken in een kantine?

 

Producten en werkwijzer om een kantinevloer te verven

Onze producten zijn gespecialiseerd op vloertype. Welk product in uw geval het juiste is, is dus afhankelijk van welke vloer er in uw kantine ligt. In onze werkwijzers per type ondergrond staat welke producten we adviseren bij de betreffende ondergrond. Lees daarom de werkwijzer die bij uw vloer hoort.

Vrijblijvend advies

Een kantinevloer verven met betonverf heeft vele voordelen. Niet alleen verlengt u de levensduur van de vloer, u schept er ook een aangenaam werkklimaat mee. De beste ideeën ontstaan immers vaak bij de koffie. Hebt u nog vragen over het verven van kantinevloeren, of denkt u dat de omstandigheden in uw kantine uitzonderlijk zijn, neem dan even contact met ons op voor een gericht advies.