Skip to main content

Zandcementdekvloer verven

By 10 december 2022februari 3rd, 2023 posted in: Werkwijzers

zandcementdekvloer verven

Een zandcementdekvloer verven is wezenlijk anders dan het verven van een betonvloer. De structuur van een zandcementdekvloer is veel opener dan een betonvloer. Daardoor hecht verf gemakkelijker op een zandcementdekvloer dan op een betonvloer. Een zandcementdekvloer kan daarom ook gemakkelijker met een 1-component verf geschilderd worden. Wilt u een zandcementdekvloer verven, dan is een goede voorbereiding het halve werk.

Wanneer u de aanwijzingen volgt en de juiste verf gebruikt, kan uw project bijna niet mislukken.

Werkwijzer zandcementdekvloer verven

 • Schuur de zandcementdekvloer met een roterende schuurmachine met een schuurpad van korrel 100. Met 1 schuurpad kan een oppervlakte van ca 40m² geschuurd worden.
 • Maak de vloer stofvrij
 • Breng een primer aan. Welke primer u gebruikt hangt af van het gebruik van de vloer. Meer informatie staat bij de aanbevolen verf verderop in dit artikel.
 • Breng de eerste laag betonverf aan. Zie voor advies over de te gebruiken verf de informatie onder Aanbevolen verf. Meng evt. antislip door deze laag. Laat drogen volgens de aanwijzingen bij de verf.
 • Breng de tweede laag betonverf aan en laat minimaal 24 uur drogen. Na 5-7 dagen is de verf chemisch uitgehard en kan de vloer weer volledig belast worden.

Aandachtspunten bij een zandcementdekvloer verven:

 • De vloer moet schoon en vetvrij zijn. Eventueel ontvetten met Inno Vloerreiniger. Repareer gaten en scheuren (Inno Vloerfix of epoxy plamuur). Is de vloer al eens geverfd?  Lees dan het artikel over het overschilderen van oude verflagen.
 • Ook een zandcementdekvloer moet altijd geschuurd worden, zelfs als het een onbehandelde, nieuwe vloer is
 • Betreft het een nieuwe vloer? Controleer dan of deze droog genoeg is om te schilderen.
 • Houd de droogtijd per verflaag aan voordat u een volgende laag aanbrengt. Bij de verf staat wanneer u de laag kunt overschilderen. Meestal bent u binnen 2 dagen klaar.
 • U kunt een kwast, roller of spuitapparatuur gebruiken. Let er op dat u een roller gebruikt die geschikt is voor betonverf. Wanneer u de roller op een steel bevestigt, kunt u sneller werken, omdat u een groter oppervlak kunt bereiken.
 • Voeg eventueel antislip zand toe aan de voorlaatste laag betonverf.
 • Laat de verf goed uitharden! Na 24 uur is de vloer beloopbaar, na 5 tot 7 dagen is de verf uitgehard en kan deze weer volledig belast worden.

Aanbevolen verf voor zandcementdekvloeren

Het gebruik van de vloer bepaalt voor een groot deel welke verf u moet gebruiken. In natte ruimtes gebruikt u sowieso 2-componentenverf die vloeistofdicht is. Ook vloeren die zwaar belast worden (meubels die geschoven worden, veel mensen die in en uit lopen) ook. Vloeren die licht belast worden kunt u met een 1-component verf schilderen.

Voor een vloer op kleur gebruikt u Inno Vloerprimer 2K met Inno Betonverf 1k of  Inno Betonverf 2K.
Voor een transparante afwerking gebruikt u Inno Vloerprimer 1K met (naar gelang de belasting) transparante Inno Betonverf 1K of Inno Betonverf 2K. De transparante verven zijn verkrijgbaar in zijdemat en mat. De verven zijn vloeistofdicht en UV bestand en kunt u daarom ook gebruiken als u vloerverwarming hebt.

Hebt u een zandcementdekvloer in een garage, en wilt u deze schilderen? Gebruik dan Inno Garagevloer Coating 2K. Deze verf is namelijk bestand tegen weekmakers. Hij is echter niet UV bestand, wat betekent dat de kleur op den duur enigszins kan vergelen.

Populaire kleurkeuzes voor een zandcementdekvloer

Bij het kiezen van de kleur is de ruimte vaak bepalend. Een woonkamer, keuken of krijgt doorgaans een andere kleur dan een garagevloer of een winkelvloer. Vrijwel elke effen kleur is leverbaar.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

RAL 9010 RAL 9005 zandcementdekvloer verven RAL 1012

Verf voor zandcementdekvloeren bestellen?

In onze webshop vindt u de aanbevolen verven voor zandcementdekvloeren:

Persoonlijk advies

Wilt u advies voor uw situatie? We helpen u graag en vrijblijvend. Bel of mail Betonlife en we helpen u meteen verder!