Skip to main content

Betonvloer verven

By 30 January 2023February 3rd, 2023 posted in: Werkwijzers

betonvloer vervenEen betonvloer verven is niet moeilijk. Belangrijk is wel dat u de klus goed voorbereidt. En dat u de juiste betonverf / betoncoating kiest! Met een goede voorbereiding en de juiste betonverf kan er bijna niets meer mis gaan. In het onderstaande artikel vertellen we waar u aan moet denken en geven we u een werkwijzer.

Beton verven is om meerdere redenen verstandig. In de eerste plaats beschermt het uw betonvloer. Een geverfd betonvloer gaat langer mee en wordt beschermd tegen invloeden van vuil en vet. Ook helpt het betonrot voorkomen.

Het is heel belangrijk om de betonvloer goed voor te behandelen. Lees hier meer over het voorbehandelen van uw betonvloer.

Werkwijzer betonvloer verven

 • Behandel de betonvloer goed voor volgens de instructies, dus ontvetten en schoonmaken, repareren en schuren.
 • Een nieuwe of onbehandelde betonvloer behandelt u eerst voor met een betonvloer primer. Deze werkt als een stofbinder en bevordert de hechting van de betonverf / betoncoating. Eén laag primer is meestal voldoende.
 • Raadpleeg altijd de technische datasheet voor de juiste  droogtijd, verwerkingstijden, verwerkingstemperaturen, e.d.
 • Zorg dat u over de juiste kwasten en rollers beschikt. Voor betonverf / betoncoating is een kortharige, harde verfroller nodig.
 • Een kwast is geschikt voor de randen langs de plinten en de hoeken. Grote oppervlakken doet u met een roller.
 • Meng de betonverf / betoncoating zorgvuldig. Vrijwel altijd moet er mechanisch gemengd worden, alleen met de hand roeren is niet voldoende. Mechanisch mengen kan met een verfmixer die u op een (accu)boormachine zet.
 • Voeg indien gewenst antislipmiddel alleen aan de voorlaatste laag betonverf / coating toe.
 • Begin in de hoek die het verst van de deur ligt en werk zo naar achteren, eerst in een verticale baan en daar overheen een horizontale beweging om de verf te verdelen.
 • Wacht niet te lang met een tweede laag. Anders is de eerste laag te veel uitgehard. Lees de informatie in de technische datasheet! Betonverf / betoncoating moet in twee lagen worden aangebracht voor een optimaal resultaat.
 • Haal de afplaktape weg voordat de verf helemaal droog is. Dit voorkomt scheuren en beschadigingen aan de verflaag.
 • Kwasten en rollers bewaart u in een afsluitbare plastic zak als u  ze opnieuw wilt gebruiken. U kunt ze op deze manier enkele dagen bewaren.
 • Spoel verfresten niet door de wc of spoelbak. Betonverf  is chemisch afval en moet als zodanig worden behandeld. Elke gemeente heeft hiervoor voorzieningen.
 • Betonvloeren worden meestal bovengemiddeld belast. Geef ze de tijd om uit te harden. Licht belasten kan meestal vrij snel (een dag of twee), maar volledig belasten pas na een week.

Aandachtspunten bij een betonvloer verven

 • Verf hecht niet op vuil of vet. Zorg er daarom voor dat de betonvloer schoon en vetvrij is.
 • Zit er al een verflaag op de vloer? Lees dan het artikel over het overschilderen van oude verflagen.
 • Voor het verven van uw betonvloer, repareert u gaten en scheuren met Inno Vloerfix. Zijn de scheuren groot? Behandel ze dan eerst voor met vloerprimer. De plamuur krijgt dan een betere hechting.
 • Volg de aanwijzingen van de betonverf / betoncoating, let op de droogtijden per laag.
 • U kunt een kwast, roller of spuitapparatuur gebruiken. Let er op dat u een roller gebruikt die geschikt is voor betonverf. Wanneer u de roller op een steel bevestigt, kunt u sneller werken, omdat u een groter oppervlak kunt bereiken.
 • Verf die uit 2 componenten bestaat, kunt u na het mengen gedurende beperkte tijd aanbrengen. Volg de aanwijzingen bij de verf en meng nooit meer dan per laag nodig is. Als de luchtvochtigheid heel laag is, dan droogt verf sneller. Houd daar rekening mee.
 • Brengt u gekleurde verf aan? Het is vooral binnenshuis verstandig om de vloer af te werken met een transparante toplaag. Deze beschermt de gekleurde laag, waardoor de vloer langer mooi blijft.
 • Houdt u de vloer transparant? Het is dan beter om Vloerprimer 1K te gebruiken, want deze verdonkert niet.
 • Laat de verf / coating goed uitharden! Na 24 uur is de vloer beloopbaar, na 5 tot 7 dagen is de verf uitgehard en kan deze weer volledig belast worden.

Aanbevolen verf voor betonvloeren

Afhankelijk van het gebruik van de vloer zijn er verschillende verven die geschikt zijn.

Wordt de vloer licht belast, wordt er niet heen en weer geschoven met meubels, dan is een 1-component verf prima. Als u kiest voor een verf in kleur, dan is de aanbevolen primer Inno Vloerprimer 2K en de verf is Inno Betonverf 1K. Voor het mooiste resultaat brengt u altijd 2 verflagen aan.

Wordt de betonvloer zwaar belast, wordt er geschoven met meubels, kan er veel vocht op komen (badkamers, keukens), neem dan liever een 2-componenten betonverf / betoncoating. Deze is sterker en krasvaster, dus kan letterlijk beter tegen een stootje. Als primer neemt u Inno Vloerprimer 2K *)en u werkt af met 2 lagen Inno Betonverf 2K. Hebt u ook te maken met weekmakers, kies dan voor Inno Garagevloer Coating 2K.

*) Wanneer u de vloer transparant verft, gebruikt u altijd Inno Vloerprimer 1K. Deze primer verdonkert niet en is daarom beter geschikt als u geen kleur aanbrengt. 

Gaat het er alleen om dat de vloer niet meer stoft, dan is Inno Vloersealer een mooie transparante en stofbindende verf.

Populaire kleurkeuzes voor betonvloer verven

Het mooie is dat onze betonverven in bijna elke effen RAL-kleur leverbaar is. U kunt de vloer dus mooi afstemmen op uw interieur. In veel gevallen wordt voor een bepaalde grijstint gekozen. Zoals u ziet, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. De meeste verven worden standaard in zijdemat geleverd. Bij de producten staat in welke glansgraad de verf leverbaar is.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

groengrijs betonvloer vervenbetonvloer verven RAL 7003betonvloer verven RAL 7016RAL 7010RAL 7032betonvloer verven RAL 7005RAL 7035RAL 7034

Verf voor betonvloeren bestellen?

In onze webshop kunt u de verf direct bestellen. Vaak worden ze 2 werkdagen later al bij u bezorgd.

Meer weten over betonvloeren verven?

Betonlife heeft jaren ervaring met beton verven. Maak gebruik van onze expertise en bel of mail ons vrijblijvend als u vragen of advies nodig hebt.