Skip to main content

Badkamervloer

By 17 December 2020March 15th, 2021 posted in: Op locatie

badkamer vervenWilt u de badkamervloer verven? Dat kan. Maar niet alle verf is geschikt!

Een badkamer is gevoelig voor schimmelvorming. Dat komt door de hoge luchtvochtigheid en de relatieve warmte. Het is daarom belangrijk om een verf te gebruiken die schimmels geen kans geeft. Betonverf is zo’n verf. Betonverf is hard en glad en geeft  schimmels geen kans. Overigens blijft goed ventileren belangrijk, welke verf u ook gebruikt!

U kunt veel zaken in een badkamer verven met dezelfde soort verf.. denk aan: badkamermuren, badkamerkastjes e.d. Zo frist u een oude badkamer weer mooi op.

Badkamervloer verven, denk hieraan.

  • Gebruik verf die schimmels geen kans geeft
  • Verf moet bestand zijn tegen chemicaliën. Deze zitten immers in schoonmaakmiddelen, shampoo, zeep en douchegel. Informeer daar naar!
  • Verf moet bestand zijn tegen vocht. Gebruik verf die vloeistofdicht is.
  • Verft u tegels, verf dan ook de voegen. Juist in voegen onstaan vaak schimmels. Door ze te verven lost u dit probleem op
  • Gekleurde verf is gevoelig voor bepaalde schoonmaakmiddelen, zoals ontkalkers. Hierdoor kunnen vlekken in de verf ontstaan. Werk daarom bij voorkeur uw badkamer af met een laag transparante verf die bestand is tegen chemicaliën. Hebt u een specifieke vraag hierover, neem dan contact met ons op.
  • Een 2-componenten verf is harder dan een 1-component verf. Gebruik in badkamers bij voorkeur een 2-componentenverf.
  • Verf is niet vullend; voegen en andere oneffenheden blijven zichtbaar.
  • In badkamers hoopt huidvet zich op. Gebruik altijd een goede ontvetter voordat u begint met schilderen.
  • Voeg eventueel antislipzand toe aan de verf voor de vloer.

Populaire kleurkeuzes voor badkamervloer

Onze verven zijn in vrijwel alle RAL kleuren leverbaar, dus u kunt het zo bont maken als u wilt. Met een beetje geduld en precisie kunt u zelfs enkele tegels in een aparte kleur verven, of een horizontale of verticale baan.

Groen maakt het rustig en natuurlijk
Zwart of grijs maakt het art deco of chic
Blauw maakt het koel en fris
Wit kan altijd! Kleur maak je dan met accessoires.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

 badkamer verven groen badkamer verven grijs badkamer verven blauw

 

Producten en werkwijze om een badkamervloer te verven

Enkele adviezen die we altijd aanraden bij een badkamer zijn. De ondergrond moet goed ontvet worden. Juist in de badkamer verzamelt zich huidvet in voegen. Schrob deze dus extra goed! Denk ook aan zeepresten.  Op kit hecht verf niet goed, dus verwijder deze als dat kan.  Hierna maakt u de ondergrond nogmaals schoon. Vervolgens nog even schuren, en u bent klaar voor het verfwerk. Afkitten doet u na het schilderwerk.

Hoe u te werk moet gaan en welke producten u nodig heeft,wordt bepaald door het materiaal waar het te verven oppervlak van gemaakt is. Zijn het tegels, is het beton, een zandcementdekvloer? Ook maakt het uit of de ondergrond al eerder behandeld is.  U kunt hieronder doorklikken naar de werkwijzers die passen bij uw type ondergrond.

 

Persoonlijk en vrijblijvend advies

U vindt alle benodigde producten in onze webshop. Hebt u nog vragen over betonverf in de badkamer? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!