Skip to main content

Kan ik mijn balkon verven met betonverf?

By 19 juni 2019maart 21st, 2020 posted in: Algemeen Advies
balkon verven met betonverf

Modern architecture, balcony of a new apartment

U wilt uw balkon verven, maar welke betonverf moet u daarvoor gebruiken?  Betonverf is uitstekende balkonverf. Balkons staan bloot aan alle weersomstandigheden, zoals water, wind en extreme temperaturen. Deze  beïnvloeden de kwaliteit van de constructie. Met goede verf voorkomt u ernstige problemen.

Balkons worden vaak stiefmoederlijk behandeld als het gaat om onderhoud. Dat is jammer. Niet alleen omdat een mooi balkon uitnodigt om er gebruik van te maken, maar ook omdat achterstallig onderhoud tot hoge kosten en zelfs onveilige situaties kan leiden. Wij komen weleens balkons tegen waarvan het beton is afgebrokkeld. Het betonijzer is dan in aanraking gekomen met vocht, wat de constructie ernstig kan aantasten. De veiligheid kan op zo’n moment niet meer worden gegarandeerd.

Als u uw balkon verft met betonverf, dan komt u niet alleen op voor uw portemonnee en veiligheid, maar verhoogt u ook het wooncomfort. Beton ziet er op zichzelf niet uitnodigend uit. Het is grijs en grauw. Geef het een kleur en uw balkon ziet er plotseling heel anders uit. Betonverf draagt bij aan een esthetisch aantrekkelijke omgeving. Bovendien is een geverfd balkon makkelijk schoon te houden.

Hoe moet ik een balkon verven ?

Hebt u voor uw balkon verf nodig, dan kunt u kiezen uit alle mogelijke betonverf kleuren. Voordat u gaat verven, maakt u de vloer heel goed schoon. Bij voorkeur met een ontvetter, zoals Inno Vloerreiniger. Hierna laat u de vloer goed drogen om deze vervolgens te schuren. Schilder zo snel mogelijk daarna, want nu is het oppervlak nog schoon.  Langer wachten betekent dat u weer moet schrobben. Zeker in de stad wordt een balkon snel vuil. Breng eerst een primer aan. Dit zorgt voor een goede hechting tussen de ondergrond en de afwerklaag. Daarna brengt u 2 lagen betonverf aan. De droogtijd van betonverf tussen 2 lagen is ongeveer 12 uur. Hierdoor wordt de laag goed hard. Een antisliplaag is niet verplicht, maar wel een goed idee als u een al te glad balkon wilt voorkomen. In dat geval moet de antislip door de voorlaatste laag gemengd worden.

Balkon verven, welke betonverf?

Bij voorkeur neemt u een 2-componenten verf op basis van polyurethaan. Een voorbeeld hiervan is Inno Betonverf 2K. Deze verf is in vrijwel alle RAL kleuren verkrijgbaar. Bovendien is deze verf UV bestand, dus kleurvast.
Moet het balkon snel in gebruik genomen worden? Kies dan voor Inno Coatings Quickdry. Deze 2-componenten betonverf droogt supersnel. Binnen een dag kunt u het balkon weer gebruiken. Waar u wel aan moet denken: Quickdry is een verf op basis van epoxy. Epoxy is gevoelig voor zonlicht, dus de kleur kan op termijn veranderen.

Vragen over uw balkon?

Hebt u nog vragen over het verven van uw balkon, bel ons gerust. Wij kunnen u vertellen welke verf het best bij uw balkon past.