Skip to main content

Belijningen maken

By 20 september 2020september 25th, 2020 posted in: Algemeen Advies

belijningsverf

Belijningsverf  voor het maken van belijningen: een praktisch en functioneel product. Maar het kan ook nog eens mooi zijn, want belijningen geven ook overzicht. Doordat de verf in heel veel kleuren verkrijgbaar is, kunt u ook een sfeer ermee creëren, of creatief te werk gaan.

Met belijningen geeft u rijbanen aan, bijvoorbeeld in een magazijn, of markeert u de randen van een veld, zoals op een tennisbaan. Inno Coatings Belijningsverf is speciaal ontwikkeld voor het maken van belijningen. De verf is bovendien in vrijwel alle RAL-kleuren verkrijgbaar, waardoor u de kleuren ook nog kunt gebruiken voor bepaalde doelen. Denk bijvoorbeeld eens aan het schilderen van uw logo op uw bedrijfsvloer.

Inno Belijningsverf is al na 1 uur stofdroog en na 2 uur alweer licht belastbaar. Moet de ruimte weer snel in gebruik genomen worden, dan is het met Belijningsverf geen probleem.

Waarom belijningsverf gebruiken?

In bepaalde situaties is het handig als u gebruik maakt van belijningen. Om aan te geven waar er geparkeerd mag worden, welke rijrichting iemand moet aanhouden, of wat de locatie voor specifieke producten is. Belijningsverf is specifiek voor dit doel gemaakt. Het is dan handig als de verf snel droog is, want dan kan de vloer ook weer snel in gebruik genomen worden. Belijningsverf kan ook heel goed gebruikt worden op bijvoorbeeld schoolpleinen, of pleinen van een kinderdagverblijf. U brengt er eenvoudig hinkelbanen mee aan of andere leuke speelobjecten. Of denk eens aan het gebruik van een specifieke kleur om een deel van het plein af te bakenen. U kunt er alle kanten mee op.

Belijningsverf gebruiken, denk hieraan

  • Kies altijd verf die geschikt is voor het intensieve gebruik; er kunnen immers ook voertuigen overheen rijden.
  • Breng eventueel anti-slip aan; dit kan zowel in de belijningsverf, als in de verf die u tussen belijningen aanbrengt.
  • Het aanbrengen van belijning voor rijroutes of placering van voorraad houdt uw magazijn helder en overzichtelijk

Soorten verf voor het maken van belijningen

Het is simpel, wij hebben maar één verf in ons assortiment voor het maken van belijningen. Geen keuzestress dus. Inno Coatings Belijningsverf is een 2 compontenten verf op basis van epoxy. Het is een gemakkelijk aan te brengen verf. En niet onbelangrijk, al 2 uur na het aanbrengen is de verf weer licht belastbaar.

Inno Coatings Belijningsverf is in vrijwel alle RAL- en NSC-kleuren verkrijgbaar.

Nu raden we vrijwel altijd aan om de ondergrond eerst te schuren. Betreft het een monolietvloer, dan adviseren we zelfs deze te laten stralen. Dat is natuurlijk ondoenlijk bij het maken van belijningen. De Inno Coatings Belijningsverf is daar dan ook op afgestemd. Hebt u de tijd, breng dan eerst Vloerprimer 2K aan. (Op verzoek kunnen we ook een sneldrogende primer leveren). Wanneer u de ruimte weer snel in gebruik moet nemen kunt u volstaan met het ontvetten van de delen die u wilt belijnen. Zorg ervoor dat dit goed gebeurt en gebruik een goede ontvetter (Inno Vloerreiniger). Na droging brengt u direct de Belijningsverf op de vloer aan.

Advies nodig bij het maken van belijningen of markeringen?

Wij gaan graag met u in gesprek voor een oplossing op maat. Bel ons gerust. Wij staan u graag te woord en adviseren gratis en vrijblijvend.