Skip to main content

Betonverf en vloerverwarming

By 26 mei 2019maart 21st, 2020 posted in: Algemeen Advies

betonverf en vloerverwarming

Betonverf op een vloer met vloerverwarming: kan dat? Er kunnen verschillende redenen zijn om uw vloer te voorzien van betonverf. Ter bescherming van uw vloer of misschien gewoon omdat u een andere kleur wilt.  Er zijn wel dingen waar u op moet letten of rekening mee moet houden als u vloerverwarming hebt. We vertellen u er hieronder meer over.

Betonverf en uw vloerverwarming.

Klinkt logisch… maar start altijd met de juiste verf. We zien te vaak dat mensen kiezen voor de verkeerde producten.

Door het kiezen van de verkeerde betonverf of coating voor een vloer met vloerverwarming kunnen verkleurde bannen in de toplaag zichtbaar worden. Door temperatuurverschillen die de vloerverwarming veroorzaakt, kunnen deze verkleuringen ontstaan. De kleur kan vergelen of juist donkerder worden.

Om deze reden zijn betonverven op basis van epoxy minder geschikt, omdat epoxy-verf kan verkleuren door warmte en licht.  Kies bij voorkeur voor een betonverf op basis van polyurethanen (PU). Al onze betonverven op basis van polyurethanen zijn UV bestand.

Voordat u met verven begint,  moet u de vloerverwarming volledig uitschakelen. Als de vloer nog warm is, vloeit de verf niet goed uit en droogt ongelijkmatig, waardoor ook verkleuringen kunnen ontstaan. Ook kan de verf weer loslaten. Als de verf droog is, kunt u de vloerverwarming weer aanzetten. Maar let op, verhoog de temperatuur geleidelijk aan.

Is de vloer pas gestort dan moet u ervoor zorgen dat de gestorte vloer helemaal uitgehard en droog is voordat u gaat beginnen met schilderen. U kunt dit controleren door een stuk plakband op de vloer aan te brengen en deze 24 uur laten zitten. Als u daarna het plakband verwijdert, kunt u zien of er condens op zit. Zo ja, dan is de vloer niet voldoende uitgehard.

Afhankelijk van de ondergrond zijn er verschillende producten die u op een vloer met vloerverwarming kunt aanbrengen. Het zijn allemaal watergedragen coatings op basis van polyurethanen.

Vrijblijvend advies

U wilt verzekerd zijn van een mooi geverfde vloer. Mocht u twijfelen welke verf u moet kiezen of hebt u advies nodig over hoe u dit het beste kunt aanpakken, neem dan gerust vrijblijvend contact op. We helpen graag en doen dit al jaren. We verkopen alleen A-kwaliteit producten die we zelf al jaren gebruiken.