Skip to main content

Gaan betonverf en weekmakers samen?

By 24 oktober 2020december 18th, 2020 posted in: Algemeen Advies

betonverf en weekmakersBetonverf en weekmakers leven op gespannen voet met elkaar. Want wat doen weekmakers met (beton)verf? Ze maken de verflaag zacht. Tenzij u de juiste betonverf gebruikt! Dit artikel helpt u kostbare fouten te voorkomen.

Betonverf en weekmakers, hoe zit dat?

Weekmakers zitten o.a. in autobanden. Banden bestaan uit verschillende materialen, waarvan rubber de belangrijkste is. Voor autobanden gebruikt men twee soorten rubber: natuurrubber en synthetisch rubber. Rubber heeft een toevoeging nodig die ervoor zorgt dat het soepel blijft. Dit zijn oliën en hars. Dat noemen we ook wel weekmakers.

Weekmakers kunnen effect hebben op de verflaag. De meeste verven kunnen niet tegen weekmakers en worden net als de band ook zacht. Hierdoor ontstaan er vlekken op de vloer en biedt de verf niet meer de juiste bescherming. Soms plakt de verf zelfs aan de band. Weekmakers beschadigen dus uw verf. Dat is niet goed voor uw vloer. U zult snel weer moeten overschilderen, vooral bij intensief gebruik van de vloer. Gebruikt u verf die niet bestand is tegen weekmakers, dan bent u uiteindelijk duurder uit.

Als er auto’s, fietsen of brommers op de vloer komen dan doet u er goed aan een betonverf te kiezen die bestand is tegen weekmakers. Maar ook in schoenzolen zitten weekmakers, dus een vloer waarop veel gelopen wordt, kan ook het beste geverfd worden met een betonverf die tegen weekmakers kan. Ook industriële vloeren, winkelruimtes en magazijnvloeren doen er hun voordeel mee. Daar wordt immers vaak met heftrucks, verrijdbare stellingen of wagentjes gereden. Ook belijningsverf moet bestand zijn tegen weekmakers.

Een goede betonverf, bestand tegen weekmakers.

Dit is meestal een 2 componenten (vloer)verf op basis van epoxy. Zulke verf wordt keihard en is in veel gevallen bestand tegen lichte chemicaliën. Maar let op, niet altijd! Lees daarom altijd de technische informatie van de verf om daar zeker van te zijn. Als de verf bestand is tegen weekmakers, staat dat in de technische informatie.

Inno Coatings heeft  een aantal coatings die prima bestand zijn tegen weekmakers. De Inno Coatings Garagevloercoating is weekmaker-bestendig en geschikt voor gebruik in particuliere garages. Voor professionele garages en industriële vloeren adviseren we de Inno Garagevloer Coating 2K. Deze 2-componenten coating is oersterk en uitstekend bestand tegen weekmakers, bepaalde chemicaliën, oliën en vetten. Naast deze coatings zijn ook de volgende coatings weekmaker-bestendig: Grindvloer Coating,  Quickdry Coating en Vloersealer. Uiteraard is het altijd belangrijk om volgens voorschrift te werken en is de juiste voorbereiding van de vloer het halve werk.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer weten over betonverf die bestand is tegen weekmakers, dan kunt u ons gratis en vrijblijvend bellen of mailen. Wij kunnen u direct persoonlijk en gericht adviseren.