Skip to main content

Is er ook betonverf voor hout?

By 30 november 2022februari 3rd, 2023 posted in: Algemeen Advies

Bestaat er betonverf voor hout? Dat is er zeker! Hout kan heel goed met betonverf behandeld worden. Het beschermt optimaal, omdat betonverf sterke verf is. Maar let op,  niet álle betonverf is geschikt voor hout.

Er is een groot verschil tussen beton en hout. Niet alleen in uiterlijk, maar ook in hoe het materiaal zich gedraagt. Hout is erg gevoelig voor verschillen in vochtigheidsgehalte en temperatuur. Daarom moet hout behandeld worden met verf die elastisch is.  Zodra het hout krimpt of uitzet door vocht of veranderende temperaturen, beweegt de verflaag dan als het ware mee.

Betonverf is oorspronkelijk ontwikkeld voor beton. De elasticiteit van betonverf is doorgaans dan ook niet hetzelfde als bij houtverf. Omdat betonverf een oersterke verf is, krasvast en slijtvast is, hebben wij speciaal voor hout een betonverf ontwikkeld. Deze is specifiek bedoeld voor houten vloeren en meubels. Daarnaast is er ook een aantal betonverven die redelijk elastisch zijn en ook gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld op trappen of buiten.

Goede betonverf voor hout

De verf die speciaal ontwikkeld is voor de behandeling van houten vloeren en meubels, is Inno Houtenvloer Coating. Deze matte en transparante coating droogt zo mooi op dat hij bijna niet te zien is. Daardoor lijkt de vloer onbehandeld. Maar niets is minder waar. De houtcoating beschermt de vloer tegen vloeistoffen, krassen en stoten. Fijn is ook dat je de vloer kunt dweilen als er een laag Houtenvloer Coating op zit, want de verf is waterafstotend. Ook houten meubels, zoals tafels, bescherm je met deze Houtenvloer Coating. Glazen laten geen kringen achter, want het vocht trekt niet meer in de tafel. De Houtenvloer Coatings is er ook in een white finish. Houtenvloer Coating is alleen geschikt voor binnen.

Ook Inno Coatings Betonverf 1K is een prima verf voor hout. Dit is een 1-componentverf op waterbasis met een hoge elasticiteit. Mede daarom is deze betonverf uitermate geschikt voor het verven van trappen. En, niet onbelangrijk, deze verf kunnen we ook in vrijwel alle RAL-kleuren leveren. Bovendien is deze coating weerbestendig, en kan dus ook buiten gebruikt worden. Als u deze verf buiten gebruikt, breng dan eerst 2 lagen Inno Coatings Vloerprimer 2K aan op het onbehandelde hout voordat u de betonverf aanbrengt.

Vragen over het verven van hout?

Hebt u een houten vloer en wilt u meer weten? Of moet u iets anders van hout verven? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor nader advies.