Skip to main content

Een betonvloer wit verven?

By 30 juni 2022februari 3rd, 2023 posted in: Algemeen Advies

betonvloer wit vervenEen betonvloer wit verven is uiteraard mogelijk. Echter, niet elke verf is geschikt. Het hangt af van de omstandigheden en het gebruik. En bedenk: een witte vloer is erg besmettelijk, je ziet er alles op.

Met welke verf kunt u uw betonvloer wit verven?

Een witte vloer geeft een licht, ruimtelijk en hygiënisch effect.  ‘Wit’ is er in vele tinten. De meest gekozen kleur wit is RAL9010. Deze kleur is net iets zachter dan spierwit. Betonverf is in vrijwel alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Dus ook in verschillende wit-tinten.

Maar u wilt natuurlijk ook een duurzame witte vloer. Eentje die lang meegaat. Dit bereikt u door te kiezen voor de juiste behandelwijze en de juiste betonverf. Wat bedoelen we hiermee? Het kiezen van een witte kleur is niet zo belangrijk als het kiezen van de juiste betonverf voor uw situatie en de juiste uitvoering.

Start altijd met een goede voorbehandeling. Denk aan het wegwerken van oneffenheden, repareer gaten en scheuren. Maak de vloer vervolgens goed schoon. Verwijder vet, vuil en stof en schuur het oppervlak grondig. Wij adviseren de vloer altijd voor te behandelen met een primer. Een primer zorgt voor een optimale hechting. Hebt u geglazuurde of erg gladde vloertegels of bijv. granito? Gebruik dan Inno Tegelprimer. Voor overige vloeren kunt u doorgaans het beste Inno Coatings Vloerprimer 2K gebruiken. Bel even als u vragen heeft.

Voor de afwerking gebruikt u een goed dekkende coating. Kies bijvoorbeeld voor  Inno Betonverf 2K. Dit is een uitstekende 2-componenten coating op basis van polyurethaan en zal, anders dan op epoxy gebaseerde coatings, níet vergelen. Dat is vooral belangrijk bij witte vloeren die te maken hebben met UV-licht. Bovendien is deze coating ook zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming. U brengt de coating gemakkelijk aan met een roller op steel. Zet wel de vloerverwarming uit voordat u begint met verven.

Vrijblijvend advies

Wilt u uw betonvloer wit verven en hebt u nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialist via het onderstaande telefoonnummer of vul het contactformulier in.  Ons advies, gebaseerd op vele jaren ervaring in het verven van betonvloeren, is vrijblijvend.