Skip to main content

Kan ik met betonverf een antislip vloer maken?

By 4 juni 2019april 14th, 2020 posted in: Algemeen Advies

Lees hoe u met betonverf antislip in de vloer maakt. Een antislip vloer is geen overbodige luxe. Betonverf zorgt in de regel voor een mooi egaal oppervlak. In bepaalde situaties is het verstandig om een antislip vloer te maken. Wij vertellen hoe u dat doet.

Gladde vloeren kunnen in haast alle omstandigheden voorkomen. De hal van een openbaar gebouw kan glad worden doordat er mensen met natte schoenen binnenwandelen. Ook wordt er vaak betonverf op een fabrieksvloer gebruikt. Maar ook deze kan gevaarlijk glad worden wanneer er vloeistof op de vloer terechtkomt. Of wat te denken van een expositieruimte? Een blinkende vloer kan esthetisch verantwoord zijn, maar mag geen gevaar voor de bezoekers inhouden.

Met het aanbrengen van een antislip vloer voorkomt u problemen. Het is heel gemakkelijk om met betonverf een antislipvloer te maken. Hiervoor gebruikt u gebakken zand. Dat kunt u apart kopen in de vakhandel of bestellen in onze webshop. Gebakken zand is zand dat door verhitting is verglaasd en verfijnd. Een alternatief is zilverzand.

Met betonverf antislip vloer maken

U maakt de antislip vloer door bij het verven twee lagen betonverf aan te brengen. Voor de eerste laag vermengt u de vloerverf met het antislipmiddel. U moet goed roeren voor een gelijkmatige verdeling van de korrels. Het zand moet bij het aanbrengen van de verf een heel klein beetje door de laag heenprikken. Voor de tweede laag gebruikt u betonverf van hetzelfde type maar dan zonder antislip. In het geval dat u drie of meer lagen aanbrengt, schuift het proces op: de voorlaatste laag moet antislip hebben, dus bij drie lagen is het de tweede laag waaraan u antislip toevoegt.

Een antislip vloer heeft als nadeel dat het schoonmaken soms wat lastiger is, maar in ruimtes die normaal worden gebruikt zal dit geen grote problemen opleveren, vooral niet als u het antislip zand aan de voorlaatste laag toevoegt. Voor het maken van een dergelijke vloer is het niet nodig om een speciaal soort vloerverf te kopen. Het antislip zand laat zich met elk type betonverf combineren. Ook het opbrengen van de verf verloopt niet wezenlijk anders.

Hebt u nog vragen over met betonverf antislip vloeren maken, neem dan gerust contact met ons op!