Skip to main content

Alles over de prijs van betonverf

By 1 april 2020juni 22nd, 2021 posted in: Algemeen Advies

De prijs van betonverf is iets anders dan de kwaliteit van betonverf. Bij het verven van vloeren is het onverstandig om het prijskaartje te laten beslissen welk product u gebruikt. Goedkope verf geeft vaak onvoldoende bescherming en kan er zelfs toe leiden dat u op den duur een compleet nieuwe vloer moet leggen.

Prijs van betonverf

De slijtvastheid van het product bepaalt in hoge mate de prijs. Of een betonverf slijtvast is wordt bepaald door de samenstelling van de grondstoffen. Sterke verf kost meer omdat de gebruikte grondstoffen duurder zijn.

De slijtvastheid van een vloer is direct gekoppeld aan de belasting van een vloeren. Op vloeren wordt gelopen. Is het een commerciële vloer dan gaan er veel mensen overheen, soms met winkelkarretjes of met vorkheftrucks.  Vloeren worden ook sneller vuil. Niet alleen vanwege vuile schoenen, maar ook omdat mensen wel eens wat morsen. Vooral chemische stoffen kunnen een vloer lelijk aantasten.

Hoe intensief wordt de ondergrond benut? Bevindt de vloer zich in een natte ruimte, bijvoorbeeld een badkamer? Valt er wel eens olie op de grond, zoals in een garage? Valt er veel direct zonlicht op? En natuurlijk, wat is de ondergrond? Hout? Plavuizen? Beton? Al deze factoren stellen specifieke eisen aan betonverf en dat bepaalt de prijs. Zomaar een (goedkope) betonverf kopen is niet vaak een succes.

Betekent dit dat dure verf altijd beter is? Meestal zitten er in duurdere verf betere grondstoffen. In principe is de verf daarom ook beter dan goedkope verf. Maar vaak horen we dat verf niet blijft zitten, terwijl er geen goedkope verf is gebruikt. In vrijwel alle gevallen komt dat doordat de ondergrond niet goed is voorbehandeld. Een vette of vochtige ondergrond geeft problemen, want dan hecht de verf niet. Goedkoop of duur maakt in dat geval niet uit.

Vrijblijvend advies

Het is daarom dat we bij Betonlife altijd adviseren om de prijs van betonverf af te zetten tegen het gebruik. Niet elke situatie is hetzelfde.  De betonverven die wij gebruiken zijn betonverven met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. We nodigen u daarom uit contact met ons op te nemen. In overleg met u kunnen wij ervoor zorgen dat juiste betonverf kiest.