Skip to main content

Kan ik tegels verven met betonverf?

By 6 april 2020april 14th, 2020 posted in: Algemeen Advies

Uw tegels verven met betonverf  is een goed(koop) alternatief voor het vervangen van tegels. Het vervangen van tegels is vaak een kostbare en tijdrovende klus. Ook kan niet  iedereen zelf tegelen. Het verven van tegels is daarom een goed alternatief. Dit kan zowel op muren als op vloeren, binnen en buiten.
Er zijn meerdere redenen om tegels te verven. Bijvoorbeeld omdat u de kleur of het design beu bent, of omdat de tegels niet meer mooi zijn.

Door de bestaande tegels te verven kunt u uw interieur de kleur en uitstraling geven die bij u past.  Betonverf is er in vele kleuren, wat u de mogelijkheid geeft om te variëren.

Tot slot geeft de juiste betonverf ook extra bescherming. Met goede betonverf maakt u een vloer vloeistofdicht en chemisch resistent. Betonverf is ook hard, dus als u tegels hebt die zwaar belast worden, bijvoorbeeld door autobanden of schuivende tuinstoelen, verlengt u daarmee de levensduur van uw tegels.

Niet alle tegels kun je verven met betonverf

Tegels verven met betonverf is dus niet zo’n gek idee. Voordat u begint met verven, is het wel belangrijk te weten wat voor tegels u hebt. De soort tegel bepaalt welke verf u nodig hebt. Hebt u tegels met een open structuur, dan hebt u andere primer nodig dan voor geglazuurde tegels. De juiste primer is bepalend voor de uiteindelijke hechting.

Weet u niet zeker wat voor tegels u heeft? U kunt eenvoudig zelf testen of u een open of gesloten tegel heeft. Als u wat water op de oppervlakte aanbrengt en het water blijft als een pareltje op de tegel liggen, dan is het een gesloten structuur. Zuigt het water direct in de ondergrond, dan is het een open structuur.

Als u weet wat voor tegel u hebt, kunt u de juiste primer kiezen. Voor tegels met een open structuur adviseren we Inno Vloerprimer 2K. Voor tegels met een gesloten structuur of geglazuurde tegels gebruikt u Inno Tegelprimer.

Tegelprimer geeft een extreem goede hechting op geglazuurde tegels, emaille en glas. Let op, want deze primer vraagt wel een goede voorbereiding en planning, dus lees de informatie bij de tegelprimer goed door.

Voor de eindlaag adviseren wij het gebruik van een 2-componenten betonverf. Deze is in vrijwel alle kleuren leverbaar. Zeker bij tegels die veel belopen worden is het slim om meerdere lagen aan te brengen. Een dikkere laag beschermt langer. In ruimtes waarin geen of heel weinig zonlicht komt kunt u het beste Inno Garagevloer Coating 2K gebruiken. Deze verf is hoog chemisch resistent en nog meer stoot- en krasvast.

Tegels verven met betonverf is een snelle en slimme manier om uw tegelvloer van een nieuwe, frisse look te voorzien. Hebt u nog vragen, bel ons dan voor gratis advies!