Skip to main content

Wat zijn de nadelen van betonverf?

By 30 mei 2019mei 31st, 2019 posted in: Algemeen Advies

nadelen van betonverfZijn er nadelen van betonverf?  Alle verf heeft wel bepaalde nadelen, dus ook betonverf. Gelukkig wegen ze zelden op tegen de voordelen. In onderstaand artikel gaan we kort in op enkele nadelen waar u eventueel aan moet denken bij gebruik.

Nadelen van betonverf

Het grootste nadeel is de potlife van betonverf.  Potlife is de tijd waarbinnen je verf kunt gebruiken nadat het blik geopend is (en de componenten zijn gemengd).

Verf die uit 2 componenten bestaat is een deel verf en het andere deel de verharder. Deze verharder zorgt ervoor dat de verf hard wordt. Zodra de verharder wordt gemengd met de verf begint het hardingsproces. De tijd die je dan hebt om de verf aan te brengen is beperkt. Hoe lang dat is, verschilt per verf. Het ligt meestal tussen de 1 en 3 uur.

De potlife of verwerkingstijd staat altijd aangegeven op het blik. Belangrijk is dus om de juiste hoeveelheid te kopen, niet meer te mengen dan u per laag nodig hebt en na het mengen van de componenten direct aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding speelt dus een grote rol.

Omdat 2-componenten betonverf een potlife heeft, moet verf meteen verwerkt worden. Ga niet verven als u even ‘een uurtje’ beschikbaar hebt, maar plan uw werk zorgvuldig, zodat u de klus in één keer af kunt maken. Dan is het geen enkel probleem. Meestal worden 2 lagen verf aangebracht. De eerste laag moet drogen voordat u de tweede laag aanbrengt. Omdat de droogtijd vaak langer is dan de potlife, moet u hier rekening mee houden.

Betonverf die uit 1 component bestaat kunt u wel bewaren. Maar niet te lang. Meestal moet u de verf binnen een jaar gebruiken. Verf die langer wordt bewaard, kan verkleuren of minder goed hechten.

Voordelen van betonverf

Naast het nadeel van potlife  biedt het verven met betonverf ook veel voordelen.  Betonverf beschermt heel goed. De verf wordt heel hard en is meestal kras- en slijtvast. Door te verven krijg je een veel duurzamere ondergrond. En met betonverf kun je een vloer elke mogelijke kleur geven. Ook is het verven doorgaans goedkoper dan het leggen van tegels, laminaat of vloerbedekking.

Vrijblijvend advies

Wilt u zelf gaan verven en weten welke verf u nodig hebt? U kunt contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies voor uw situatie. Wij helpen u graag.  Bel of mail gerust met Betonlife specialisten