Skip to main content

Welke betonverf moet ik kiezen?

By 17 december 2020december 18th, 2020 posted in: Algemeen Advies

De ondergrond die u wilt schilderen bepaalt voornamelijk welke betonverf u het beste kunt of zelfs moet gebruiken. Ook is het belangrijk wat er op de vloer gebeurt. Wordt de vloer intensief gebruikt?  Is het binnen of buiten? Welke eigenschappen moet de verf hebben? En moet u kiezen voor verf op basis van polyurethaan of epoxy ? We zetten een paar mogelijkheden en eigenschappen op een rijtje.

Belasting van de vloer

Een vloer met een lage vloerbelasting is een vloer die relatief weinig of niet intensief wordt gebruikt. Dit kan een bijkeuken zijn, een balkon, een kelder. Zo’n vloer heeft niet veel te lijden. We adviseren daarvoor Inno Coatings Betonverf 1K. Dit is een gemakkelijk aan te brengen 1-component betoncoating die in alle mogelijke kleuren geleverd kan worden. Prima voor thuis.

Wordt de vloer intensiever gebruikt, dan is de Inno Coatings Betonverf 2K een goede keus. Deze vloerverf is zeer slijtvast en kantegen een stootje. Deze verf wordt ook toegepast in showrooms, fabrieken, magazijnen en overige bedrijfsruimten.  Inno Coatings Betonverf 2K is weerbestendig, dus geschikt voor binnen en buiten.

Gekleurde of transparante betonverf?

Zowel de 1-component als de 2-component Inno Coatings Betonverf is er als transparante coating en als dekkende coating. Bijna alle RAL-kleuren zijn leverbaar. Gebruik de transparante coating als u de vloer wilt beschermen, maar de uitstraling wilt behouden. Wilt u een nieuwe stijl, overweeg dan een coating in kleur. Inno Coatings Betonverf is er in zijdemat en mat.  Bovendien is de verf weerbestendig, dus geschikt voor binnen en buiten.

Welke betonverf kan tegen chemicaliën?

Bijna al onze verven zijn in meer of mindere mate bestand tegen chemicaliën. Als het voor uw vloer belangrijk is dat de verf tegen chemische stoffen kan, neem dan contact met ons op en geef aan met welke chemicaliën u te maken hebt. Wij zoeken dan voor u de juiste verf.

Wilt u weten welke betonverf u moet kiezen, aarzel dan niet om ons gericht advies te vragen? Wij zijn slechts een telefoontje van u vandaan.