Skip to main content

Fabrieksvloer

By 7 December 2020December 18th, 2020 posted in: Op locatie

fabrieksvloer

Als je een fabrieksvloer moet verven, gebruik dan verf die gemaakt is voor zware belasting. De vloer in een fabriekshal wordt immers bijzonder intensief gebruikt. Er staan vaak zware machines en er kan  water, olie, vet, zuur of andere chemicaliën op de vloer terecht komen. Bovendien kan het in een fabriekshal erg warm of koud worden en is de isolatie is niet altijd optimaal. Er kunnen vorkheftrucks of andere voertuigen rijden, dus de verf moet daar ook tegen kunnen.  Daarnaast kan het vuil dat op de vloer terechtkomt voor gladheid zorgen.

Fabrieksvloer verven, denk hieraan:

  • Informeer naar chemische resistentie
  • Veiligheid, hygiëne en duurzaamheid zijn van belang.
  • Gebruik een betonverf die zorgt voor een harde beschermlaag
  • De juiste vloercoating voor een fabriekshal is vloeistofdicht
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Mogelijkheid van toevoeging van antislip
  • Bestand tegen weekmakers
  • Denk ook aan belijningen bij het maken van uw plan.

Producten en werkwijze om een fabrieksvloer te verven

Welke coating het meest geschikt is voor uw fabrieksvloer, hangt af van het type vloer.  Er is dus geen universele verf die voor elk vloertype geschikt is. Daarom is het belangrijk eerst na te gaan wat voor type vloer u hebt, dan kunt u daarna het juiste product en behandeling kiezen. Doorgaans zijn fabrieksvloeren van beton. Maar er zijn ook verschillende soorten beton, of verschillende afwerkingen. Onderstaand ziet u de links naar de werkwijzer per vloertype. In de werkwijzer staat ook welke producten geschikt zijn voor de betreffende vloeren.

De meeste gekochte producten voor fabrieksvloeren zijn:

Advies nodig? Bel gerust.

Hebt u vragen over betonverf voor een fabrieksvloer, of hulp en advies nodig voor de aanschaf van de juiste producten, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u met het maken van de juiste keuze.