Skip to main content

Industrievloer

By 11 december 2020maart 15th, 2021 posted in: Op locatie

industrie vloerWanneer u een industrievloer moet verven, is betonverf een verstandige keus. Het is echter wel belangrijk dat u de juiste verf kiest. Een betonverf wordt onder andere gebruikt in fabrieken, werkplaatsen, magazijnen, parkeergarages, handelszaken en ziekenhuizen.

De belasting op industrievloeren is groter dan op welke andere vloer ook. Gewone betonverf biedt doorgaans niet de bescherming die nodig is op een industrievloer. De vloercoating moet geschikt zijn voor intensief gebruik en bestand zijn tegen (chemische) vloeistoffen. Als er ook met voertuigen wordt gereden, moet de coating bovendien weekmaker-bestendig zijn

Industrievloer verven, denk hieraan:

  • Bij industrievloeren gaat het doorgaans om een groot aantal vierkante meters. Denk aan prijs p/m2
  • Verf op basis van epoxy is oersterk en daarom vaak een goede keuze
  • Epoxy verkleurt in de zon.  Als alternatief kan een polyurethaan (PU) coating gebruikt worden
  • Verf moet de vloer verduurzamen, slijtvast en vloeistofdicht zijn
  • Mogelijk heeft uw vloer te maken met chemicaliën, olie, vetten en zuren; let erop bij uw keuze dat de verf daartegen bestand is. Informeer daar naar voordat u bestelt.
  • Rijden er ook voortuigen? Kies dan verf die bestand is tegen weekmakers
  • Kan de vloer nat en dus glad worden? Voeg eventueel antislip toe. Deze kan ook vanuit de fabriek in de verf verwerkt worden.
  • Rijroutes e.d. geeft u aan met belijningen. Hiervoor is speciale belijningsverf nodig.

Producten en werkwijze om een industrievloer te verven

Veel industrievloeren zijn gemaakt van beton. Hierin zijn echter ook variaties; een monolytisch afgewerkte vloer heeft een andere behandeling nodig dan een anhydrietvloer. Ook een zandcementdekvloer heeft een eigen werkwijze. We hebben daarom per vloertype een werkwijzer gemaakt. In de werkwijzer staat ook een product advies. Kies de werkwijzer die bij uw vloertype hoort:

 

Vrijblijvend advies, bel gerust

Hebt u een ander vloertype? Neem gerust contact met ons op voor advies. Ook voor andere vragen die te maken hebben met de behandeling van uw vloeren staan wij voor u klaar.