Skip to main content

Terras

By 22 mei 2020maart 15th, 2021 posted in: Op locatie

terras verven

Als uw terras van beton is, ligt het voor de hand om uw terras te verven met betonverf. Maar ook een terras van tegels of hout kunt u verven met betonverf. Zelfs grindtegels kunt u verven. Onze betonverven zijn bovendien in bijna alle kleuren verkrijgbaar.  We vertellen u graag waar u aan moet denken en welke producten te gebruiken zijn.

Betonverf beschermt tegen weersinvloeden en is slijt- en krasvast.

Terras verven, denk hieraan:

  • Is het terras een ruwe betonnen vloer, dan moet u deze eerst egaliseren. Is de vloer egaal en glad, dan kunt u de vloer verven.
  • Ligt uw terras vol in de zon, gebruik dan geen epoxy coating, want die verkleurt in de zon. Neem in dat geval altijd een PU (polyurethaan) coating. De PU coating van Betonlife zijn allemaal UV bestand.
  • Maak de betonvloer of de tegels van uw terras altijd eerst goed schoon en ontvet deze met een speciale ontvetter.
  • Schuur de vloer of tegels, dit verbetert de hechting
  • Vooral tegels kunnen glad zijn bij nat weer. Overweeg om antislip (gebakken zand) aan de verf toe te voegen.  Betonverf antislip voegt u alleen toe aan de voorlaatste verflaag.
  • Is de ondergrond onbehandeld, breng dan altijd een primer aan
  • Breng ten minste 2 lagen betonverf aan. Dit kan met een kwast of  roller, maar ook met spuitapparatuur. Plak dan wel alles zorgvuldig af wat niet geverfd hoeft te worden.
  • Laat de verf goed uitharden. Dit duurt 4 tot 7 dagen.

Populaire kleurkeuzes voor een terras

Een enorm voordeel van het verven van uw terras  is de totale vrijheid in ontwerp. U kunt voor een egale betonverf kleur kiezen of met een mengeling van kleuren uw terras precies maken zoals u in gedachten hebt. Bedrijven gebruiken deze mogelijkheid nogal eens om een logo te schilderen. Hieronder een paar kleurvoorbeelden, maar er kan natuurlijk nog veel meer!

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

kleur voor terras verven

Producten en werkwijze om uw terras te verven?

Niet alle verf is geschikt voor buiten. Het materiaal waar uw terras van gemaakt is bepaalt ook welke producten u kunt gebruiken. Per type ondergrond hebben we een werkwijzer gemaakt. Kies de werkwijzer die bij uw ondergrond hoort:

Hieronder staan links naar de meest voorkomende soorten terras ondergrond:

Staat uw type vloer er niet bij? Kijk bij onze werkwijzers of uw vloer daar wel te vinden is, of neem contact met ons op.

Vrijblijvend advies, bel gerust

Hebt u nog vragen over het verven van uw terras, of over vloerverf in het algemeen, dan kunt u ons altijd benaderen. Wij helpen u graag verder.