Skip to main content

Wat is een gietvloer ?

By 23 juni 2021 posted in: Soorten Ondergrond

gietvloerEen gietvloer is een kunststofvloer zonder naden. Het is een mooie, egale en strakke vloer die niet koud aanvoelt, brandwerend en ook nog eens geluiddempend is. Deze vloeren worden doorgaans van epoxy of polyurethaan gemaakt. Een epoxy vloer is meestal iets goedkoper dan een polyurethaan vloer. Polyurethaan is wat zachter en daarom moet een polyurethaanvloer meestal voorzien worden van een beschermende coating. Een gietvloer laat u aanbrengen door een gespecialiseerd bedrijf.

Gietvloeren, een uitleg

Gietvloeren bestaan uit kunststoffen. Hierdoor voelt het aanzienlijk minder koud aan dan een stenen vloer. Aangezien de vloer naadloos is, is het ook heel hygiënisch. Er zijn immers geen naden waar van alles tussen kan vallen en het is goed en gemakkelijk schoon te maken. Ook kan je meestal kiezen in welke kleur je de vloer gemaakt wilt hebben. Sommige bedrijven kunnen zelfs een bedrijfslogo in de vloer aanbrengen.

Een vloer van epoxy is harder, maar ook minder elastisch dan een vloer van polyurethaan. Ook is epoxy doorgaans gevoelig voor warmte en UV licht. In woonkamers kan je daarom beter kiezen voor een polyurethaan vloer, vooral als er ook vloerverwarming ligt, want polyurethaan gaat goed samen met vloerverwarming.

Bij vloeren die zwaar belast worden, zoals bedrijfsruimtes en winkelvloeren, is het vaak beter te kiezen voor een epoxy vloer.

Informeer voor het voor u geschikte vloertype bij een specialist in gietvloeren.

 

Kan je een gietvloer verven?

Een gietvloer kan je zeker verven en we adviseren dat zelfs. Vooral een polyurethaan vloer moet u eigenlijk altijd van een beschermende coating voorzien. Omdat een gietvloer meestal op kleur wordt gemaakt, kan je een nieuwe polyurethaan vloer verven met transparante 2-componenten betonverf om de vloer te beschermen. Een gietvloer is immers niet goedkoop, dus u verlengt de levensduur door de vloer goed te beschermen.

Ook een bestaande gietvloer kunt u verven. Wij hebben speciale coatings die geschikt zijn voor het verven van deze vloeren. Dit kan vrijwel in elke gewenste kleur. Klik hier voor meer informatie over het verven van dergelijke vloeren.

Is uw gietvloer beschadigd? Dan kunt u deze repareren met Inno Vloerfix en daarna verven.

Vrijblijvend advies

Hebt u na het lezen van de bovenstaande informatie nog vragen over het verven of beschermen van gietvloeren? Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons voor advies.