Skip to main content

Composiet verven

By 5 oktober 2022 posted in: Werkwijzers

composiet vervenComposiet kan je verven, maar of de verf ook goed blijft zitten hangt af van de juiste voorbehandeling en de primer en verf die je gebruikt. Composiet bestaat uit verschillende materialen. Een klein maar belangrijk onderdeel daarvan is de hars. Dit is meestal een kunststof. Composiet wordt erg vaak toegepast als aanrechtblad, maar er zijn ook vlonders, schuttingen, panelen en ‘planken’ van composiet.

Composiet is een hard en glad oppervlak. Het is daarom belangrijk om een primer te gebruiken die daar op hecht. Inno Tegelprimer is een primer die een goede hechting geeft op glas, keramiek, maar ook op composiet. Na het aanbrengen van de tegelprimer kan het composiet afgewerkt worden met Betonverf 2K. Deze wordt altijd in 2 lagen aangebracht. Voor extra bescherming is het verstandig om deze zelfde verf, maar dan in transparant, als 3e laag aan te brengen.

Betonverf 2K is een 2-componenten polyurethaan betonverf en is leverbaar in vrijwel alle RAL-kleuren en in een groot aantal NCS-kleuren. Hierdoor is het mogelijk om de kleur af te stemmen op uw interieur. Dat het een polyurethaan verf is, is belangrijk, want deze vergeelt niet door UV licht. Epoxy verven doen dat meestal wel.

Werkwijze composiet verven

Maak het composiet schoon en vetvrij. Gebruik een goede ontvetter die geschikt is voor steenachtige ondergronden, bijvoorbeeld Inno Vloerreiniger.

Spoel na het ontvetten het gehele oppervlak 2x goed na met schoon water. Er mogen geen resten van de reiniger achterblijven.

Goed laten drogen.

Breng Inno Tegelprimer aan. Dit moet heel dun, dus we adviseren dit met een pluisvrije doek te doen. Let op, want de eerste laag verf moet al snel  aangebracht worden. Laat de tegelprimer minimaal 30 en maximaal 90 minuten drogen.

Breng de eerste laag Betonverf 2K aan. Laat deze laag minimaal 12 uur en maximaal 72 uur drogen

Breng de tweede laag Betonverf 2K aan.  Als er nog een transparante laag overheen komt, breng deze dan na minimaal 12 uur en binnen maximaal 72 uur na de vorige laag aan.

Na de laatste laag: na ca. 24 uur is het oppervlak licht belastbaar. Na ca. 7 dagen is de verf volledig uitgehard en volledig belastbaar. Probeer daarom de eerste 7 dagen het oppervlak zo min mogelijk te belasten, dus geen zware objecten erop plaatsen of schuiven met meubilair of andere spullen. Ook voorzichtig met water e.d. Bij knoeien met voedsel of vloeistoffen deze zo snel mogelijk verwijderen, evt. met een vochtige, zachte doek, niet met schoonmaakmiddel.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen over het verven van composiet of over een van de producten of de werkwijze? Neem gerust contact met ons op, het is geheel vrijblijvend.