Skip to main content

Laminaatvloer verven

By 17 december 2020maart 15th, 2021 posted in: Werkwijzers

laminaatvloer vervenEen laminaatvloer verven, kan dat? Laminaat bestaat voornamelijk uit kunststof. Dit kan prima geverfd worden, maar dan wel met verf die daarvoor bedoeld is. Het overschilderen is ook niet duur. Onze verf voor laminaat is bovendien in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Verderop in dit artikel staan een aantal voorbeelden van geverfd laminaat.

U betrekt misschien een ander huis waar op zich goed laminaat ligt, alleen vindt u de kleur niet mooi. Of u bent uitgekeken op het laminaat wat u ooit zo mooi vond. Het kan ook zijn dat het laminaat beschadigd is. Dit kan hersteld worden, maar blijf je zien. Daarom is het verven van laminaat in zo’n geval een goede oplossing. Door de laminaatvloer een nieuw kleurtje te geven verandert u meteen uw hele interieur. Nu denken veel mensen dat je al snel slijtplekken zult zien, of dat de geverfde vloer snel beschadigt. Dat hoeft echter niet als u de juiste verf gebruikt. Onderstaand vindt u meer informatie over de juiste verf voor laminaat en de werkwijze.

Werkwijzer laminaatvloer verven:

 • Laminaat bevat een laagje dat verwijderd moet worden voordat u begint met verven. Het verwijderen van dit laagje doet u met Inno Vloerstripper. Dit is belangrijk voor een goede hechting van de verf. Vloerstripper is een sterk ontvettend reinigingsmiddel en is speciaal bedoeld voor het ‘strippen’ van o.a. laminaat. Vloerstripper wordt verdund gebruikt (1 deel vloerstripper op 5 delen water). Zeep de vloer in en laat ca. 15 min. intrekken. Goed opdweilen nog 1x nadweilen met schoon water.
 • Nadat u het laagje hebt verwijderd, moet u de vloer licht schuren en stofvrij maken. Met het schuren haalt u de laatste restjes weg. Schuren is essentieel voor de hechting van de verf. Schuur subtiel, laminaat is kwetsbaar.
 • Meng de beide componenten van de verf vlak voordat u begint met schilderen. Meng bij voorkeur mechanisch (met een verfmixer) en meng alleen de hoeveelheid die u voor 1 laag nodig hebt.
 • Breng de eerste verflaag aan.
 • Ongeveer 2 tot 4 uur na de eerste laag brengt u de tweede verflaag aan. Meng de hoeveelheid voor deze tweede laag ook weer vlak voor u begint met schilderen. Er moeten altijd 2 lagen verf aangebracht worden.
 • Verf moet de tijd krijgen om volledig uit te harden. Reken op minstens 5  dagen. U hebt dan gegarandeerd lang plezier van uw geverfde vloer

Aandachtspunten laminaatvloer verven

 • Laminaat heeft een kunststof afwerklaag en moet geverfd worden met verf die hiervoor geschikt is. Houtverf is dus niet geschikt!
 • Laminaat verf kunt u direct op het laminaat aanbrengen, een primer is niet nodig.
 • Erg belangrijk is om de vloer vooraf schoongemaakt moet worden met Inno Vloerstripper. Dit is een supersterke ontvetter die ook het vetlaagje van het laminaat verwijderd. Als u dit niet doet, dan hecht de verf niet goed. Het is niet veel werk om te doen. Maar let op: maak de vloer niet te vochtig, laminaat is gevoelig voor water.
 • Let erop dat het laminaat niet gaat bollen, vooral op plaatsen waar de vloer beschadigd is. Daar schuurt u de vloer, maakt hem stofvrij en bent u klaar om te verven.
 • Loszittende delen moet u vastzetten voor u met verven begint.
 • Nerven in het laminaat blijven zichtbaar, het is geen ‘vullende’ verf. Ook de naden blijven zichtbaar.
 • U kunt antislip toevoegen aan de verf. Doe dat in dat geval in de voorlaatste laag verf.
 • Ook plinten kunt u in kleur verven, of juist in een afwijkende kleur
 • Laminaat Coating is geen vullende verf. U blijft naden dus gewoon zien.

Soorten verf voor laminaatvloeren

Wanneer u laminaat gaat verven, raden wij uitsluitend Inno Laminaat Coating aan. Deze vloercoating bestaat uit 2 componenten en is in vrijwel alle RAL kleuren verkrijgbaar, zowel in zijdemat als mat.  De verf is snel en eenvoudig aan te brengen. Het is een bijzonder sterke 2-componenten verf. De verf is vloeistofdicht.

Populaire kleurkeuzes voor een laminaatvloer verven

De laminaat coating is in vrijwel alle RAL kleuren verkrijgbaar. Dat maakt dat de mogelijkheden bijna oneindig zijn. Daarmee hebt u veel meer keus dan de standaard laminaatvloer opties. Afhankelijk van waar het laminaat ligt kunt u de kleur bepalen. Grijstinten zijn altijd goed, want ze passen overal bij. Het hangt ook af van de rest van uw interieur.  Slaapkamers zien er schoner en frisser uit als u lichte kleuren gebruikt. In woonkamers kan een vloer met een rustige grijstint juist heel goed vrolijk gekleurd meubilair ‘ruimte’ geven om te stralen. Belangrijk is dat u zich thuis voelt bij de kleur die u kiest. De vloer moet niet op u ‘afkomen’. En wist u dat je onbewust beïnvloed wordt door kleur? Het is dus belangrijk om een kleur te kiezen die bij je past.

Kleurvoorbeelden

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

antraciet
Antraciet / grijs
Grijs oogt al snel saai, maar antraciet straalt luxe uit. Het oogt modern en strak. Bovendien is het een neutrale kleur die vrijwel overal bij past. Vooral bij kleurrijk meubilair past een antracietkleurige vloer heel goed.
RAL 5022
Blauwtinten
Blauw is een koele kleur. Een ruimte die blauw is geschilderd lijkt kouder dan een gele ruimte.
Het straalt rust en betrouwbaarheid uit. Daarom zie je vaak blauw in ziekenhuizen en huisartsenpraktijken.
Bruintinten
Bruin is een ‘natuurlijke’ kleur. Denk aan hout, bos, aarde. In de juiste combinatie doet het stoer aan. Het is een neutrale kleur en goed te combineren met veel andere kleuren. Bruin wordt geassocieerd met landelijk leven.
RAL 9010
Wittinten
Wit is eigenlijk geen kleur, maar we gebruiken hem wel vaak! Wit wordt geassocieerd met puur en maagdelijk. Een witte ruimte oogt ruim en schoon. Te veel wit wordt steriel, dus combineer met andere kleuren.

Onderstaand een aantal voorbeelden van geverfde laminaatvloeren, waarbij in de rechterbovenhoek het oorspronkelijke laminaat te zien is.

Hier is goed te zien dat de structuur zichtbaar blijft:

laminaat verven

Laminaatverf bestellen?

Zowel de laminaatverf als de vloerstripper kunt u bestellen in onze webshop. U vindt ze via onderstaande links.

Inno Vloerstripper

Inno Laminaat Coating

Vrijblijvend advies, bel gerust

Een laminaat vloer verven met speciale laminaatverf heeft vele voordelen. U hoeft het laminaat niet te vervangen, maar krijgt toch een nieuwe uitstraling. Verven is aanzienlijk goedkoper en minder werk dan een vloer vervangen. Bovendien, laminaat leggen kan niet iedereen. Verven wel! Hebt u nog vragen over het verven van laminaat, of hebt u meer advies nodig, neem gerust contact met ons op.