Kantinevloer verven – Welke coating of verf?

  • 0
  • 11 juli 2019

Kantinevloer vervenEen kantinevloer verven kan met diverse soorten betonverf. Welke het meest geschikt is ligt vooral aan de ondergrond. Ook het gebruik van de vloer bepaalt welke verf het beste is. In dit artikel geven wij uw advies om de juiste verf te kiezen.

Voor de meeste kantinevloeren adviseren wij het gebruik van 2-componenten betonverf. Deze slijtvaste en duurzame coating past goed bij de vloerbelasting van een gemiddelde bedrijfskantine. Sommige kantines worden door extreem veel mensen gebruikt, of door personen die met chemische stoffen vervuilde kleding of schoenen dragen. Ook de manier waarop er met de vloer wordt omgegaan kan verschillen. Inno Betonverf 2K kan daar prima mee omgaan.

Kantinevloer verven, denk hieraan…

  • Belangrijk is dat de verf of coating chemisch resistent is (i.v.m. schoonmaakmiddelen of mogelijke aanwezigheid van mensen met chemische vervuiling op kleding of schoenen)
  • De verf moet vloeistofdicht zijn (i.v.m. knoeien op de vloer en schoonmaken)
  • Antislip toevoegen aan de verf voorkomt uitglijden
  • Spelen met kleur kan uw kantine aantrekkelijker maken. Ook kan bijvoorbeeld een bedrijfslogo op de vloer geschilderd worden.

Kleurkeuzes voor een kantinevloer verven

Een kantine moet natuurlijk in de eerste plaats lekker fris zijn. Een ruimte die schoon en fris eruit ziet, nodigt uit. Een goede pauze is belangrijk. Even ontspannen voor je weer aan de slag gaat. Dan is het fijn als de plek waar je koffie drinkt of gaat eten, mee helpt aan die ontspanning. Maar, maak het niet te bont. Het moet ook rust uitstralen. Hebt u vrolijk gekleurde meubels, kies dan voor een neutrale kleur op de vloer. Zijn de meubels neutraal, dan mag de vloer best wat uitbundiger zijn. Iedereen wordt onbewust beïnvloed door kleuren, dus het is goed om daar bewust mee om te gaan.

3004 - kantinevloer verven
Roodtinten
Rood stimuleert en activeert. Roodtinten stralen energie en passie uit. Het zijn zogeheten ‘warme’ kleuren.
RAL 5022 Blauwtinten
Blauw straalt rust uit. Het wordt geassocieerd met lucht en zee. Het geeft vertrouwen en een gevoel van betrouwbaarheid. Het is een koele kleur. Een ruimte met veel blauw zal kouder lijken dan een ruimte met veel rood of geel.
RAL 1012 Geeltinten
Geel is vrolijk en zonnig. Het stimuleert denkprocessen en creativiteit. Als geel heel nadrukkelijk aanwezig is, kan het echter ook onrustig maken. Het samenspel met meubilair en muren is dus belangrijk!
RAL 6001 Groentinten
Een groene ruimte geeft rust en ontspanning. Lekker achterover, in je luie stoel, dat gevoel. Dus beter misschien niet te veel groen gebruiken in een kantine?

Welke kleur u ook kiest, belangrijk is dat het een samenspel is van alle elementen in de ruimte. Wilt u advies bij het kiezen van een kleur, neem dan gerust contact op.

Soorten verf voor kantinevloeren

Wanneer u een kantinevloer gaat verven, raden wij meestal Inno Coatings Betonverf 2K aan. Dit is een uitstekende vloercoating die in zowel transparante als in dekkende verf verkrijgbaar is.  De verf is snel en eenvoudig aan te brengen. Het is een bijzonder sterke 2-componenten betonverf met een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. De verf is vloeistofdicht en chemisch resistent. Dat laatste is belangrijk, want dat betekent dat u de vloer ook goed schoon kunt maken met schoonmaakmiddelen. Niet onbelangrijk in een kantine! Inno Betonverf 2K is geschikt voor alle steenachtige ondergronden en in bepaalde gevallen ook voor hout.

Hebt u echter een linoleum- of marmoleumvloer, dan adviseren wij Inno Kunststof Coating. Ook dit is een 2-componentenverf, met dezelfde eigenschappen als de Betonverf 2K, maar dan speciaal voor kunststof ondergronden. Kunststof Coating kunnen we in transparant en in vrijwel alle RAL-kleuren leveren. Bovendien is het aanbrengen van Kunststof Coating een stuk duurzamer dan het in de was zetten van de vloer. En dat scheelt weer in de kosten!

Bij een kantinevloer adviseren we ook om antislip in de coating te verwerken. Er valt in elke kantine weleens wat op de grond en dan wilt u niet dat mensen uitglijden.

Tot slot

Een kantinevloer verven met betonverf heeft vele voordelen. Niet alleen verlengt u de levensduur van de vloer, u schept er ook een aangenaam werkklimaat mee. De beste ideeën ontstaan immers vaak bij de koffie.

Hebt u nog vragen over het verven van kantinevloeren, of denkt u dat de omstandigheden in uw kantine uitzonderlijk zijn, neem dan even contact met ons op voor een gericht advies.