Skip to main content

Hoe moet ik betonverf kiezen?

By 1 mei 2019juni 22nd, 2021 posted in: Algemeen Advies

U moet betonverf kiezen, maar hoe weet u wat de juiste verf is voor uw vloer? Wij kunnen u wel helpen bij het maken van een keuze. U kunt ons bovendien altijd bellen. Gratis en vrijblijvend.

Maar eerst een paar tips. Er zijn vele soorten betonverf. Ook zijn er veel verschillen tussen de soorten betonverf. Er zijn grote verschillen in kwaliteit, maar ook in eigenschappen.

Verf van goede kwaliteit dekt goed en gaat lang mee. Maar hoe weet je of de kwaliteit goed is? Soms omdat je ervaringen van anderen hebt gehoord, maar aan de buitenkant van het blik is het niet te zien. In de regel is goedkope verf niet van de beste kwaliteit. De grondstoffen bepalen namelijk voor een groot deel de prijs. Goedkope grondstoffen zijn meestal niet de beste, dus daar wordt de verf ook niet beter van. Vaak geeft dergelijke verf een slechte hechting of dekking, of slijt snel. Het gevolg is dat u sneller zult moeten overschilderen. Dit betekent nieuwe verf kopen. Weg is het prijsvoordeel en het kost alleen maar meer tijd.

Vloerverf voor beton, kunststof of hout

Als u verf moet kiezen, kijk dan allereerst naar de ondergrond die u wilt verven. Een garagevloer heeft vloerverf nodig die resistent is tegen weekmakers.  Een keukenvloer of badkamer verdient een coating die vocht aankan. Voor houten vloeren is houtverf verkrijgbaar, maar er is ook betonverf speciaal voor houten vloeren. En ook voor oppervlakken van kunststof is er speciale betonverf. Denk bijvoorbeeld aan marmoleum, linoleum, vinyl, pvc en laminaat vloeren.

Betonverf kiezen voor veelgebruikte vloer

Een ander element is de intensiteit waarmee de vloer wordt gebruikt. Een winkelvloer of showroom vraagt een beduidend sterkere verf dan een huiskamer of keuken. Een parkeergarage heeft het zwaarder te verduren dan uw carport. Wordt er olie gemorst? Rijden er vorkheftrucks? Of lopen er alleen mensen op kousenvoeten? Dit zijn factoren die een rol spelen bij de noodzakelijke slijtvastheid van de vloercoating. Tussen de potten verf die u in de winkel vindt, zijn op dit gebied nogal wat verschillen.

Kortom, betonverf kiezen is niet altijd gemakkelijk. Als u ons even belt, bespreken we graag met u de vloer die u wilt verven. U krijgt dan gratis en vrijblijvend advies over de juiste verf voor uw vloer. Gewoon even doen!