Skip to main content

Keuken verven met betonverf?

By 17 november 2020maart 15th, 2021 posted in: Algemeen Advies

betonverf in de keuken

Hoewel je niet direct aan betonverf denkt als je je keuken gaat verven, is betonverf hiervoor wel uitermate geschikt. Betonverf is namelijk harder dan gewone verf en beter bestand tegen krassen. Niet alleen de vloer, maar ook tegels en muren kunt u met betonverf schilderen. We hebben zelfs speciale verf voor kunststof keukenkastdeurtjes. Met goede verf en de juiste kleurkeuzes kunt u uw oude keuken weer als nieuw eruit laten zien.

Betonverf is kras- en slijtvast, èn afwasbaar. In een keuken waar gewerkt wordt met etenswaren en vet is dat heel prettig, want het is hygiënisch.

Met een betoncoating maak je een harde bovenlaag die geen water doorlaat. Hierdoor is de geverfde vloer ook gemakkelijk schoon te maken.

Uw keuken verven met betonverf , denk hieraan

Welke verf u ook kiest, belangrijk is dat de verf in ieder geval de volgende eigenschappen heeft:

Kras- en slijtvast: belangrijk, want de keuken is een ruimte waarin gewerkt wordt. Er wordt gesneden, er valt weleens iets op de vloer… de verf moet dus tegen een stootje kunnen. Met betonverf krijg je een harde kras- en slijtvaste bovenlaag.

Chemische stoffen:  in elke keuken wordt gewerkt met chemische stoffen: afwasmiddel, schoonmaakmiddel, maar ook zuren en voedselpigmenten kunnen verf aantasten of erin trekken. Ook is het onvermijdelijk dat er vet, water of voedselresten op de grond komen. De keuken kan zo snel een broeihaard van bacteriën worden. Belangrijk in de keuken is dat de betonverf chemisch resistent en bestand tegen zuren is. Hebt u een vraag over specifieke chemicaliën, neem dan contact met ons op. Wij helpen u dan zoeken naar de juiste verf.

Afwasbaar: in de keuken wordt gewerkt met water en andere vloeistoffen. Belangrijk is dat de verf geen vloeistoffen doorlaat. Let er daarom op dat de verf vloeistofdicht is. Als de verf dan ook nog chemisch resistent is, dan is schoonmaken met een sopje geen enkel probleem meer.

Glanzend of mat: er zijn vaak verschillende glansgraden verkrijgbaar. Weet u al wat u wilt? Glanzend of mat, of juist ertussenin? Let erop bij het kiezen van betonverf dat deze ook in de gewenste glansgraad geleverd kan worden!

De juiste betonverf bij de juiste ondergrond: betonverf is er in vele soorten en toepassingen. De ondergrond bepaalt welke betonverf je nodig hebt. Voor elk type ondergrond is er een verf. Lees de informatie die wij hebben verzameld. Laat u bij twijfel door ons adviseren over welke verf voor uw situatie het meest geschikt is.

Kleurkeuzes in de keuken

Omdat (beton)verf in zo veel kleuren leverbaar is, hebt u enorm veel keus in kleur voor uw keuken. De vloer kunt u in een neutrale kleur schilderen en de kastjes in een frisse, vrolijke kleur. Of denk eens aan een mooi gekleurde spatwand. Ook tegels kunt u verven met betonverf, dus mogelijkheden genoeg.

Trending is nog steeds de betonlook, vaak in combinatie met (ruw) hout. Een betonlook creëert u met mooie grijstinten. Dit kunnen lichte of donkere tinten zijn, of juist een combinatie daarvan. Ook zwart en antraciet zijn erg populair. Combineer dit met gekleurde spoelbakken en kranen tot een bijzonder geheel! Hieronder een aantal kleurvoorbeelden, maar vrijwel elke kleur is mogelijk. Let op, kleuren op beeldscherm wijken af van de werkelijkheid. Kies uw kleur altijd op basis van een kleurenkaart.

RAL 9010 - keuken verven met betonverf RAL 7032 RAL 7010 RAL 9005

Juiste coating of betonverf kiezen

Wat voor u de juiste betonverf is, hangt af van de ondergrond. In het algemeen adviseren we Inno Coatings Betonverf 2K in de keuken. Deze 2-componenten betonverf is er in kleur (nagenoeg alle RAL-kleuren) en in transparant. Deze verf kan ook met een verfspuit verwerkt worden. Inno Betonverf 2K is er in mat en zijdemat en geschikt voor alle stenen ondergronden.
Is de ondergrond van kunststof (fineer, pvc, etc), gebruik dan de speciale Kunststof Coating. Vaak zijn kastjes gemaakt van mdf met daarover een laag fineer. De toplaag bepaalt welke verf u moet gebruiken, dus Kunststof Coating in dit geval.

Voor een goede hechting is het belangrijk om eerst een grondverf of primer aan te brengen, tenzij er al een verflaag aanwezig is. Voor meer informatie:

Persoonlijk advies als u de keuken wilt verven met betonverf

Wanneer u uw keuken gaat schilderen, is het belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies voor uw situatie. Laat ons weten wat u wilt schilderen en van welk materiaal de ondergrond is gemaakt. Wij helpen u met uw keuze en geven u desgewenst kleuradvies.

Hebt u andere vragen over het verven van de keuken? Laat het ons weten. Wij geven u graag vrijblijvend advies.