Skip to main content

Balkon

By 24 mei 2020juli 5th, 2021 posted in: Op locatie

balkon verven

Betonverf is het meest logische product om een balkon mee te verven. De meeste balkons zijn immers van beton. Beton is duurzaam, maar oogt saai. Het is ook niet onkwetsbaar. Verschillen tussen warmte en kou plus regen en vocht kunnen tot betonrot leiden. Daarbij gaat de metalen constructie binnenin roesten. Hierdoor kan het balkon zwakker worden en wordt daarmee dus minder betrouwbaar.

Met verf beschermt u uw balkon goed tegen weersinvloeden. De kans op betonrot wordt hierdoor flink verlaagd. En dat niet alleen. Een goede slijtvaste verf beschermt ook tegen geschuif met tuinmeubels. Verf heeft als bijkomend voordeel dat u een balkon snel een andere kleur kunt geven.

Balkon verven, denk hieraan:

  • Een balkon kan behoorlijk glad worden, vooral na een bui. Hier kunt u eenvoudig iets aan doen; uw kunt een antislip laag aanbrengen. Dit is makkelijker dan het klinkt. Het enige wat u hoeft te doen is antislip zand toevoegen aan de voorlaatste laag verf.  Hier leest u meer over betonverf en antislip.
  • Is het belangrijk dat het balkon snel weer in gebruik genomen moet worden? Gebruik dan Inno Coatings Quickdry om uw balkon te verven.
  • Voor u begint met verven moet de ondergrond goed schoon en absoluut vetvrij zijn. Gebruik Inno Vloerreiniger om uw balkon te ontvetten.
  • Let wel op de zogeheten potlife van de verf.

Populaire kleurkeuzes voor een balkon

Een balkon is voor iedereen zichtbaar. Soms zijn er regels voor het verfwerk aan de buitenzijde van woningen. Maar in het algemeen geldt in Nederland toch wel dat het niet op prijs wordt gesteld als u uw balkon pimpelpaars verft. Meestal worden de kleuren afgestemd op de kleuren van het huis en kiest men voor neutrale tinten. Antraciet grijs is neutraal, maar zeker niet saai; het heeft eerder een chique uitstraling. Lichtgrijs en wit doen en het ook altijd goed.

Let op! Kleuren op beeldschermen wijken af van de werkelijkheid. Bepaal uw kleur altijd op basis van een RAL-kleurenkaart.

RAL 9010 RAL 7032

Producten en werkwijzer om een balkon te verven.

De meeste balkons zijn van beton gemaakt. In dat geval gebruikt u bij voorkeur 2 componenten betonverf. Is uw balkon van ander materiaal gemaakt, bijvoorbeeld van hout, of liggen er tegels, dan hebt u een andere behandeling of verf nodig.  De keuze van producten wordt bepaald door de ondergrond. Hier treft u links aan naar de werkwijzers van de meest voorkomende ondergronden voor een balkon.

Is uw balkon van hout, neem dan contact op met onze gespecialiseerde collega’s van Houtcoatings.nl. Zij kunnen u alles vertellen over de behandeling van hout en leveren een scala aan gespecialiseerde producten.

Persoonlijk advies voor uw situatie

De meeste verf kan naderhand overgeschilderd worden. Als de oude verflaag oplosmiddelen bevat, kunt u beter eerst een primer aanbrengen voor u de nieuwe verf aanbrengt. Voor meer informatie over primers, het verven van een balkon of over het aanbrengen van verf kunt u altijd contact met ons opnemen.