Mevrouw Huisman in Amsterdam heeft een anhydrietvloer in de woonkamer van haar nieuwbouwwoning. Deze werd geschuurd en geschilderd. Gekozen werd voor een stoere, industriële look.

Een anhydrietvloer is een harde dekvloer op basis van gips die sterk aan beton doet denken. In de regel worden zulke vloeren met betonverf behandeld. Voor deze schilderklus werden drie producten gebruikt: Inno Betonverf 2K, Inno Vloerprimer 2K en Inno Vloerfix.

Het verven vond de familie Huisman niet het meeste werk. Het schuren en stofvrij maken na elke laag was wel een flinke klus. Elk stukje gruis wordt geverfd keihadr en moet weg, anders kan je je voet openhalen. Oneffenheden in de ondergrond, zoals kleine luchtbelletjes, werden niet gevuld door de dikke verf, wat betekende dat er met een kwast moest worden getamponeerd.

Het resultaat stemt echter bijzonder tevreden. Dweilen gaat snel en zonder problemen. Bang zijn voor vlekjes behoort tot het verleden. Kleine krasjes zijn wel mogelijk, maar geen onoverkomelijk bezwaar.