De familie Wietsma in Leeuwarden wilde een zandcement dekvloer verven. Op ons advies is de vloer in de winter van 2015 geëgaliseerd en daarna gecoat.

Een zandcement dekvloer egaliseren kan met egaline. Dit geeft een heel dun cementlaagje dat voor een prachtig harde afwerking zorgt. Egaline wordt vaak maar 2 tot 4 mm dik opgebracht. Elke mm vergt een dag drogen. Hierna moet de laag altijd wat geschuurd worden. De slijmlaag verdwijnt dan en het uiteindelijke resultaat wordt mooier. Voor het schuren gebruikt u een roterende schuurmachine met korrel 80.

Na het egaliseren kon de zandcement dekvloer van de familie Wietsma geverfd worden. Begonnen werd met een laag Inno Vloerprimer 2K, een 2-componenten voorstrijkmiddel op basis van water en epoxy. Deze primer geeft een uitstekende hechting tussen ondergrond en eindlaag. Een primer op een betonachtige ondergrond is altijd erg belangrijk.

Na het drogen gingen er twee lagen Inno Betonverf 2K overheen. Dit is een coating op basis van polyurethaan en geeft een slijtvaste, vloeistofdichte en kleurvaste vloer. Betonverf 2K is in alle kleuren leverbaar. Het verfmateriaal kost alles bij elkaar ongeveer €11 per vierkante meter.

Hebt u ook een zandcement dekvloer die u wilt coaten, bel ons dan. Wij kunnen u vertellen welke producten het best bij uw situatie passen. Ook kijken we naar de meest gunstige prijs. Dus: doen!