Skip to main content

Wat is een grindvloer

By 21 april 2020augustus 7th, 2023 posted in: Soorten Ondergrond

grindvloerEen grindvloer voor binnen bestaat uit grindkorrels die met elkaar verbonden zijn door epoxyhars. Als daar verder geen afwerking op aangebracht is, spreken we van een grindvloer met een open structuur.

Een gesealde of grindvloer met gesloten structuur is in wezen dezelfde vloer als die met een open structuur. Het verschil is dat deze vloer wordt afgewerkt met een toplaag. Meestal bestaat deze toplaag uit transparante coating op basis van epoxy of acrylaat.

Een vloer met een open structuur heeft kleine openingen tussen de steentjes en is niet glad en egaal. Een gesealde vloer wel.  Grind is in verschillende kleur(nuances) verkrijgbaar. Daardoor kan de uitstraling heel verschillend zijn.

Grindvloer, een uitleg

Grind is een natuursteen. Om een vloer van grind te maken kan je vaak kiezen uit een enkele kleur, maar je kunt ook meerdere kleuren mixen. De grindkorrels plakken aan elkaar door er epoxyhars doorheen te mengen. Als de vloer na het aanbrengen verder niet afgewerkt wordt, dan heb je een grindvloer met een open structuur. We zien dergelijke vloeren vaak in showrooms, kantoren en winkels. Omdat er verder geen afwerking is, is de vloer enigszins ruw. Een soort natuurlijke antislip. Het nadeel van een open structuur is dat er gemakkelijk vuil tussen de korrels komt. Schoonmaken doet u met een zachte borstel en goede stofzuiger. Het is beter om niet te dweilen, want het vocht zorgt ervoor dat het vuil niet meer tussen de steentjes uit komt. Een grindvloer met een open structuur moet doorgaans minstens 1x per jaar met een schrobmachine en waterstofzuiger gereinigd worden.

Ook een gesealde grindvloer heeft onderhoud nodig. In tegenstelling tot een vloer met een open structuur kunt u een gesealde vloer wel dweilen.

Kan je een grindvloer verven?

Zijn er na verloop van tijd toch vlekken in de vloer ontstaan, of bent u uitgekeken op de kleur? Het is geen goedkope vloer. Verven kan dan een goede optie zijn. Inno GrindvloerCoating is in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. U kunt zowel vloeren met een open structuur als gesealde vloeren met deze coating overschilderen.

Zie voor meer informatie de werkwijzer Grindvloer verven.

Vrijblijvend advies

Overweegt u om uw grindvloer te verven en hebt u daar nog vragen over? Stel ze via het contactformulier of bel ons voor advies.